На всеки 3 седмици около 3000 български камиона ще отпадат

...
На всеки 3 седмици около 3000 български камиона ще отпадат
Коментари Харесай

На всеки 3 седмици около 3000 български камиона ще отпадат от пазара, ако ЕП одобри новия Мобилен пакет

На всеки 3 седмици към 3000 български камиона ще отпадат от пазара, в случай че Европейският парламент утвърди новия текст в така наречен " Мобилен пакет ". За това сигнализираха от Съюза на интернационалните превозвачи, откакто в края на предходната седмица евродепутатите отхвърлиха мандат на транспортната комисия по текстовете, които за първи път позволиха компромис във връзка с българските претенции. Мадлен Кавръкова, юридически консултант на Съюза на превозвачите, изясни:

" Този текст се вкарва, с цел да може да се вкара спомагателен критерии за установяването на компания в една страна, нещо, което от правна точка е неуместно. Това е  правно състояние напълно в нарушаване със свободата на даване на услуги във вътрешния пазар. На процедура какво ни се споделя, че свободно услугите могат да се правят две седмици, а на третата седмица следва да се върнеш и да натовариш или разтовариш на тъкмо несъмнено място ".

Ако българските интернационалните превозвачи не реализиран договореност по коментирания Мобилен пакет 1, те са подготвени на митинг в Брюксел, за който ще търсят поддръжка и от другите страни от Централна и Източна Европа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР