На времето момичетата изплитали венци от него и който танцувал

...
На времето момичетата изплитали венци от него и който танцувал
Коментари Харесай

Пази От Рак, Прави Нервите Железни, А Безсънието - Чао! Ще Се Родите С Тази Билка, Навсякъде Я Има!

На времето девойките изплитали венци от него и който танцувал към еньовденския огън, трябвало да носи венец от жълт кантарион - еньовденската корона. В тази тайнствена нощ се посипвали и клони от него във водата и по разцъфването на увяхналите цветчета момата разбирала по кое време ще я изискат.

По остарял бит селяните в Австрия слагали тревичката сред две филии самун и я давали на добитъка да яде, та да не го ловят заболявания, съощи " Дарик ".

Въпреки че в някои страни това растение се смята за отровно, потвърдено е позитивното му влияние върху човешкия организъм, приложено освен вътрешно, само че и външно.

Лечебни свойства

Не инцидентно някои билкари го назовават магическата билка, защото има невероятната мощ, озаряваща освен тялото, само че и духа.

Съставката хиперфорин обуславя това лечебно свойство на тревата. Съдържа се само в свежото растение.

Прахът от тревата се смята за един от най-мощните лекове, профилактиращи подлия рак.
Билката е със мощно изразен болкоуспокояващ резултат.

За нерви

Успокоителният резултат на билката при нерви е научно потвърден. Тя повлиява удобно паническо разстройство и страхова невроза. Приемайте чай от билката или таблетки, в които се съдържат потребните субстанции от билката в оптимални количества.

При бодърствуване

Етеричните масла, съдържащи се в полското растение, са източник на невероятна лечебна мощност при недоволства, свързани със разстройства на съня.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР