На връх големия християнски празник Успение Богородично лидерът на ГЕРБ

...
На връх големия християнски празник Успение Богородично лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

На Голяма Богородица Борисов си уреди индулгенции с държавни пари

На връх огромния християнски празник Успение Богородично водачът на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов си уреди църковни индулгенции с национални пари. Министър-председателят даде обещание на патриарх Неофит да отпусне от бюджета още половин милион лв. за ремонта на още едно крило от обичаната му обител - Троянския манастир.

Пред публицисти в светата обител министър председателят сподели, че решение за това ще се вземе в сряда. " Догодина за празника Антимовото крило би трябвало да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете, като кажем нещо, то на следващия ден ще стане ", отсече Борисов, представен от Дарик.

Премиерът посочи, че от една-две години държавното управление се грижи освен за този манастир, само че и за всички църкви и манастири в България. По думите му това можел да удостовери и патриархът - " че стотици са направени ".

 1961558

" На 10 септември се разбрахме с патриарха и съветския дипломат, в Русе църквата, която я бяха взривили комунистите едно време, да създадат Пантеон, в този момент я изградихме отначало ", съобщи Борисов.

 1961564

И добави, че на 10 септември патриархът и русенският митрополит ще осветят църквата, както е канонът.

 1961557

" Така че за наша огромна наслада през днешния ден на празниците всеобщо българите излизат и почитат вярата и това е добре. Има ли религия - има и вяра за бъдещето ", акцентира той.

 1961551

И честити празника на всички българи, като им пожела да са живи и здрави.

 1961555

" Бог пред нас, ние след него, това е извънредно прекрасен празник ", сподели още Борисов.

 1961554

Министър-председателят беше в светата обител на днешния храмов празник, където се срещна с патриарх Неофит и с игумена на манастира Величкия свещеник Сионий.

 1961550
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР