На връх Еньовден, стотици нетърпеливи старозагорци и гости на града

...
На връх Еньовден, стотици нетърпеливи старозагорци и гости на града
Коментари Харесай

Зоопаркът в Стара Загора отвори врати

На връх Еньовден, стотици нетърпеливи старозагорци и посетители на града си подариха петъчна разходка из най-привлекателното място в него.

Зоопаркът през днешния ден публично отвори порти след цялостното си възобновяване.

Първият, прекрачил прага на реновираната зооградина – бе дребният Симеон. Посрещнаха го ръководителят на Зооградината – доктор Ивелина Илиева, както и началниците на общинските отдели „Култура“ – Диана Атанасова и „Туризъм и юношески дейности“ – Маргарита Крумова. Той, както и всички деца през днешния ден, получиха специфичен стикер – „ Приятел на Зоопарк Стара Загора “.

Най-голямо благополучие се четеше в лицата на най-малките. Развълнуваните малчугани с любознание се срещнаха с към 400 жители на зоокъта, ситуиран в сърцето на парк „ Митрополит Методий Кусев “.

Днес Зоопаркът ще работи до 19.00 часа, а на следващия ден отваря за посетители още в 9.00 сутринта. От 11.00 часа, в събота, е планувано формалното разкриване след огромния ремонт. То ще стартира с водосвет от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. В празничната стратегия са включени разнообразни арт действия и занимания. На спонтанна сцена, посред боровите дървета, ще танцуват Общинският фолклорен отбор, ще пеят и танцуват дребните гении от ДФА „ Траянци “ при Център за пдокрепа и личностно развиване и Воклана студия „ Розов свят “ при НЧ „ Св. Климент Охридски – 1858 “. Специална проява са приготвили и дребните представители на Прабългарска школа „ Бага-тур “.

Много въодушевление и усмивки ще носи ъгъл за грим и рисунки, където на всяко детско лице ще оживее животинче по желание. Кът за творчество ще кани всички фенове на майсторенето на хубост със умелост. Малко след 12.00 часа, Държавен куклен спектакъл ще притегли погледите на дребните куклолюбци с радостната и поучителна приказка „ Задави се Меца “.

В утринните часове и Катеричката Кипи ще подскача из алеите, с цел да подарява алегорични дарове на гостите. Туристическият информативен център също ще се включи с брошури и повече информация какви са опциите за забавно превозване на времето под липите.

И на следващия ден входът за Зоопарка остава свободен. От неделя, 26 юни, работното време ще бъде от 8.30 до 19.30 часа, а входната такса е 2 лв. за възрастни, 1 лев за всички от 7 до 18 години, а за малчуганите до 7 години си остава безвъзмезден.

Заповядайте!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР