На война като на война. Пред въздушната тревога всички са

...
На война като на война. Пред въздушната тревога всички са
Коментари Харесай

Германският президент тича в бомбоубежище в Северна Украйна

На война като на война. Пред въздушната паника всички са равни, даже държавните глави.

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер се наложи да прекара известно време в противобомбено укритие в Северна Украйна, оповестява " Шпигел ".

Щайнмайер, дойде през днешния ден с трен на необявено авансово посещаване в Украйна и една от първите точки по маршрута му беше Черниговска област, в северната част на страната, която първа посрещна съветското навлизане на 24 февруари т. година

Сирените за въздушна паника го завариха в градчето Корюкивка и той трябваше дружно с локалните хора да изтича в противобомбено леговище и да води с тях " импровизиран диалог ".

Luftalarm beim Besuch des Bundespräsidenten in Korjukiwka, im Norden der Ukraine. Während das Steinmeier-Team nervös wird, fällt es schon gar nicht mehr auf. So, wie es vielen Menschen in der Ukraine geht.
— Vassili Golod (@VassiliGolod)

Украинският консултант в министерството на вътрешните работи Антон Герашченко разгласява фотографията на Щайнмайер в бомбоубежището с коментар: " Много добра илюстрация (на това) за какво Украйна се нуждае от още системи за противовъздушна защита колкото може по-скоро ".

German President Frank-Walter Steinmeier is visiting Ukraine today.

While he was talking to the media in Chernihiv, an air raid alert went on and everyone needed to go to the shelter.

A very good illustration why Ukraine needs more air defense systems ASAP.

: dpa
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Посещението на Щайнмайер беше поредно отлагано - първо, тъй като украинският му сътрудник Володимир Зеленски не искаше да се среща с него поради политиките на Германия към Русия и след това - по съображения за сигурност.

Днес следобяд Щайнмайер трябваше да пътува за Киев за среща със Зеленски. Не беше ясно по какъв начин паниката ще се отрази на проектите му.

Миналата година немският президент пак беше в Корюкивка, където нацистите са избили цялото локално население през 1943 година, припомня  " Шпигел ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР