На вота 2 в 1 на 14 ноември МВР няма

...
На вота 2 в 1 на 14 ноември МВР няма
Коментари Харесай

МВР не се включи в междуведомственото звено за изборни престъпления

На вота 2 в 1 на 14 ноември Министерство на вътрешните работи няма да е част от Националното междуведомствено звено, което ще работи по така наречен изборни закононарушения. От прокуратурата оповестиха, че до този миг няма отговор на поканата за взаимни дейности, която преди десетина дни основният прокурор Иван Гешев насочи към вицепремиера и длъжностен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Както и на предходните предварителни парламентарни избори, прокуратурата ще си сътрудничи единствено с Държавната организация „ Национална сигурност “, предава БНР. Нейният началник Пламен Тончев и обвинител номер едно Иван Гешев подписаха взаимна заповед, регламентираща дейностите на двете институции за бърза и съответна реакция при противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборните права на жителите.

Дежурно звено във Върховната касационна прокуратура ще проучва сигналите за изборни нарушавания, свързани с изборите за президент и парламент. Граждани и организации ще могат да ги подават на електронните адреси на прокуратурите в страната, на държавното обвиняване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР