На военния мемориал в Ново село президентите на България Румен

...
На военния мемориал в Ново село президентите на България Румен
Коментари Харесай

Румен Радев връчи пагоните на висшите офицери

На военния мемориал в Ново село президентите на България Румен Радев и на Македония Георге Иванов ще отдадат респект на героите от 11 Македонска дивизия и починалите български бойци в Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война, оповестява БНР.

Церемонията на военното гробище, възобновено по самодейност и със средства на фондация " Българска памет " ще събере на едно място представители на държавната власт, общественици и жители от двете прилежащи страни. В деня на храбростта и празник на българската войска, ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на починалите воини от 11 Македонска дивизия, като в ритуала ще се включат свещеници от двете страни.

Държавният глава връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.

На церемонията в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската войска - 6 май, президентът удостои генерал-лейтенант Андрей Боцев с висше офицерско звание "генерал ".

"Като президент и висш главнокомандващ чакам от вас да се водите напълно от ползите на народа и да отстоявате офицерската си чест. Убеден съм, че с вашия висок професионализъм, подготвеност и умения, с изразените лидерски качества и висока мотивация ще отговорите на тези упования и ще продължите да работите все по този начин поредно и уверено за развиването на Българската войска и за издигането на нейния престиж ", уточни президентът.

"Искам да ви уверя, че във времевия откъслек, който ни давате ние ще имаме опция като екип и ръководители на Българската войска да реализираме своите стратегически визии и набелязани цели. Обещавам с достолепие и чест да пазиме престижа на Българската войска, да го издигаме и да работим в направленията, в които сме поели преди една година ", съобщи Боцев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР