На вниманието на Бюрото са предложени кандидатурите на общинския съветник

...
На вниманието на Бюрото са предложени кандидатурите на общинския съветник
Коментари Харесай

Новите Седем! Изненадващо Смениха Върхушката В Бсп! Ето Чий Час Настъпи В Слънчевата Неделя!

На вниманието на Бюрото са препоръчани кандидатурите на общинския консултант от Столичния общински съвет Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Николай Бериевски и Асен Гагаузов.

Идеята на Нинова е по този метод да се разшири кръгът на лицата, които взимат решения за партията. Нинова е поискала повече депутати в Изпълнителното бюро, с цел да се усъвършенства връзката на органа с парламентарната група, както и повече представители на локалната власт.

Като мотив за освобождението на Жаблянов Нинова изтъкнала, че за малко щели да останат без документи за конгреса и разногласието за идеологията.

" Валери е ръководител на комисията по идеология и от 2017 година съвсем не се е събирал. На трето място е най-сериозното, става въпрос за съвещанието на ПАСЕ и неговото неявяване постанова през днешния ден ние да даваме пояснение. Там се гласоподаваха рестриктивните мерки на Русия, Истанбулската спогодба и отчета за корупцията в България. Не сме осведомени, че той ще отсъства, тъй че да можем да изпратим негов заместител. Свалям доверието си от него и бих желала да напусне бюрото, може би е редно той да си подаде оставката ", декларирала Нинова.

" Чух рационалните рецензии и считам да ги отразя в бъдещата работа на партията. За мен е значителен въпроса за идеологията, за жалост, в България никои не приказва за това. Ние останахме единствената партия с идеина основа ", допълнила лидерката.

Тя напомнила, че преди конгреса се чули разнообразни отзиви за модерното ляво, за европейската левица, за консерватизма. Тези въпроси би трябвало да дискутираме, само че не сами, затворени в себе си, декларирала тя. И предложила да се сътвори Национален спорен клуб за идеология и народна власт, в който да бъдат поканени разнообразни партии от левия набор, институти, придвижвания и да стартира основна полемика за две неща - народна власт и съвременно ляво в България и в Европа. Очаква се отпред на клуба да застане Янаки Стоилов.

В отговор на настояването на Нинова за отстраняването му Валери Жаблянов обяснил, че посредством новия състав лидерката желае да преподреди хаоса, който основала с оставката си. " С нови членове не се уголемява демокрацията, а търсенето на причини постфактум, с цел да се оправдаят авансово взети решения, е към този момент жанр ", декларирал Жаблянов.

Пред пленума Жаблянов обяснил, че съвещанието на ПАСЕ не било толкоз значимо, а суспендирането на правата на съветската делегация в ПАСЕ няма общо със глобите наложени от други органи, където той единствен е дал своя вот срещу.

И обяснил, че си останал в София, тъй като се водели инспекции за имуществото му и органите го помолили да е разполагаем. Не са съумели да изпратят заместници, тъй като Национална агенция за приходите, ВКП и КОНПИ са поискали да е разполагаем след периода за подмяна.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР