На влизане в парламента представителите на ПП-ДБ бяха повече от

...
На влизане в парламента представителите на ПП-ДБ бяха повече от
Коментари Харесай

Преговори с извинение или провален първи мандат?

На влизане в Народното събрание представителите на ПП-ДБ бяха повече от сбити и не разясниха думите на Асен Василев, че първият мандат към този момент е отписан и задачата е вторият. 

" Дискусиите не престават, благодаря ви ", беше единствената имитация на Кирил Петков, от чиито думи не стана ясно за разискване в обединението ПП-ДБ ли приказва, или има поради диалози с партията на Бойко Борисов. Ако е второто - ще рече, че позицията на Василев е била персонална, а не партийна. 

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов пък удостовери убеждението си от вчерашния ден, че е за продължение на договарянията за кабинет с първия мандат и предлага на ПП-ДБ да постъпят по този начин. 

" Предложил съм, обсъждаме ", сподели сбито Атанасов. " Бихме могли да се върнем към договаряния, ще го предложа на сътрудниците, само че решението ще го вземем дружно ", беше вчерашната му поръчка.

" Първото, което може да ни върне на масата за договаряния, е едно огромно " извинявай ", беше изискването, сложено през вчерашния ден от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, в очакване на хода от отсрещната страна. Вместо опрощение обаче, той установи с днешна дата, че от ПП-ДБ се целят във втория мандат, а лидер на вътрешната съпротива против ГЕРБ се явява точно Асен Василев. 

От партията на Борисов уличиха Василев с фрагмент от запис, в който той разяснява Мария Габриел още през лятото на предходната година и възнамерява бойкот на ротацията още преди да се е стигнало до нея, заключи Деница Сачева.

" Вместо да се извинят, отидоха още по-далече. Те не желаят държавно управление, не престават да си мислят, че ще стане вторият мандат ", разяснява Борисов по-късно тази заран в коридорите. Но не скри, че партията е към момента в очакване, до момента в който има процедурен прозорец по Конституция.

" За да има договаряния, са нужни най-малко двама с един не става ", разяснява депутатът от ГЕРБ Тома Биков, представен от Българска национална телевизия. Той посочи, че Асен Василев даже не би трябвало да участва на диалозите, откакто по-рано от ГЕРБ оповестиха, че в случай че има кабинет с техния мандат, той няма да е финансов министър.

Движение за права и свободи също е в изчаквателна позиция - чака договарящите групи на двете огромни партии да се схванат, разяснява Хамид Хамид, откакто водачът Делян Пеевски предизвести през вчерашния ден, че повече няма да допусне да се упражняват на гърба на партията му. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР