На Вивиан Картър ѝ е писнало – от сексисткия дрескод

...
На Вивиан Картър ѝ е писнало – от сексисткия дрескод
Коментари Харесай

Бунтарката – романът, който започна истинска революция - slava.bg

На Вивиан Картър ѝ е писнало – от сексисткия дрескод в учебно заведение, от отвратителните и обидни намеци на съучениците ѝ, от учителите, които разрешават всичко това да се случва. Но най-вече ѝ е писнало да следва правила и да се помирява с обичаи, които унижават девойките и не им разрешават да показват свободно себе си.

Вивиан знае, че има силата да промени системата. И преди да се усети слага началото на същинска момичешка гражданска война с феминисткия зин „ Бунтарката “, който популяризира скрито измежду съучениците си.

„ Бунтарката “ се трансформира и в заглавието на паметния тийн разказ на американската писателка Дженифър Матю, издаван на български език от „ Ентусиаст “. Матю основава провокативна и вдъхновяваща история за провокациите, с които се сблъсква едно момиче в учебно заведение. И за всичко, което му коства, с цел да се пребори с тях.

„ Вивиан Картър е мощна, интелигентна и толкоз вдъхновяваща. Тя е моят нов воин, а „ Бунтарката “ е новата ми обичана книга. Горда съм да бъда момиче бунтарка! “, споделя друга обичана писателка на милиони младежи по света Дженифър Нивън, създател на бестселърите „ Всички наши места “ и „ Вселената на раменете ми “.

Актрисата Ейми Полар дефинира „ Бунтарката “ като „ сладка, занимателна и дръзка “. „ Прочетете я и се присъединете към борбата! “, споделя още Полар, която e режисьор и продуцент на идната екранизация на романа на Дженифър Матю. Очаква се филмът да излезе до края на годината в онлайн платформата Netflix.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР