На видеоконференция с колегите ми от Европейския съвет докладвахме анализи

...
На видеоконференция с колегите ми от Европейския съвет докладвахме анализи
Коментари Харесай

Борисов: Анализите показват, че вирусът ще зарази 70% от хората в Европа

" На видеоконференция с сътрудниците ми от Европейския съвет докладвахме разбори на експерти, съгласно които коронавирусът ще засегне над 70% от популацията на Европа ", написа министър председателят Бойко Борисов във фейсбук профила си във вторник вечерта.

“България към този момент има шест потвърдени случая. Навлизаме в същинската фаза на вируса и би трябвало да подхождаме рационално и с отговорност както към здравето, по този начин и към стопанската система. Затова с щаба се търси този рационален баланс. Накрая, няма да ви обливам с информация за ковид, с цел да се предпазим е нужна добра персонална и осведомителна хигиена и дисциплинираност “, написа още министър председателят.

В същото време той похвали концепцията на трупата на Театър Възраждане, която реши изиграе постановката “Вуйчо Ваньо “ пред празни трибуни, само че да излъчва онлайн във фейсбук. Премиерът сподели, че даже е гледал част от представлението си.

“Подкрепям Ви скъпи другари актьори, интелектуалци, музиканти и създатели. Разбирам, че търпите загуби, разбирам, че контактът с публиката липсва, само че в тази ситуация не приказваме за хрумка, а за зараза “, написа още министър председателят.

В сряда сутринта управляващите оповестиха, че осем контактни лица са издирени и са настанени в белодробната болница за наблюдаване, макар, че нямат клинична картина. Контактните лица, които не са заболели, ще бъдат освободени под карантина в домашна условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР