На видеоконферентна връзка в събота между страните от петролния картел

...
На видеоконферентна връзка в събота между страните от петролния картел
Коментари Харесай

ОПЕК+ се събира за удължаване съкращаването на добива

На видеоконферентна връзка в събота сред страните от петролния картел и техните сътрудници в съглашението ОПЕК+ ще се разиска удължение най-малко с месец -два на въведеното от началото на май редуциране на петролните добиви с 9.7 милиарда барела на ден и след 1 юли 2020 година, заяви ТАСС в петък.

Освен този въпрос ще се дискутира и цялостното осъществяване на отговорностите на Ирак и Нигерия по съкращаването на производството на недопечен нефт, настояват източници на съветската организация.

Твръди се,че Русия и Саудитска Арабия към този момент авансово са съгласували продължение на настоящето равнище на рандеман най-малко с един месец.

Според в този момент настоящото съглашение от 1 май бе понижен добивът на страните, които са го подписали, с 9.7 млн. куб. От юли до декември 2020 година съкращението трябваше да се понижи до 7.7 млн. балера на ден, а от началото на 2021 година до края на 2022 година - да се свие до 5.8 млн. куб. м. Предвиждаше се параметрите по договорката да могат да се преразгледат през декември 2021 година

В очакване на срещата на ОПЕК+, фючърсите на петрола Брент с доставка през август нарастнаха с 1.8% до 40.70 $ за барел, до момента в който юнските доставки на американския лек недопечен нефт покачиха цените си с 1.25% до 37.90 $ за барел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР