На видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб

...
На видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Борисов към областните управители: Имате пълни права!

На видеоконферентна среща сред министър-председателя Бойко Борисов, Националния действен щаб и регионалните шефове, след разискване на настоящата конюнктура с COVID-19, докладвана от здравния министър Кирил Ананиев, се взе решение да се върнат част от противоепидемичните ограничения, оповестяват от Министерския съвет.
Областните шефове рапортуваха на премиера Борисов, че в някои региони на страната няма регистрирани случаи на ковид, а в други – не се следи нарастване на инфектираните . От отчета на регионалните шефове стана ясно още, че болестта се популяризира най-вече поради това, че не се съблюдават ограниченията , разпоредени от здравното министерство, за използване в закритите пространства.
Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев рапортува на премиера, че съгласно всекидневния разбор анулацията на ограниченията, наложена за връщане към естествения живот, не докара до предстоящите резултати. „ Затова ще възстановим някои от ограниченията, които действаха допреди три седмици “, посочи в хода на срещата министър Ананиев. Той изброи съответните оферти, ориентирани към ограничение на събирането на повече хора на едно място.
Връщат част от строгите ограничения поради COVID-19 у нас
„ Практиката демонстрира, че дисциплината не е най-силното ни качество и по тази причина се постанова да въведем тези ограничения “, подчертава министър-председателят Борисов.
Най-общо се връщат следните забрани: всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи навън и закрито ще се организират без аудитория. Не се позволяват визитите в нощни заведения, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито. А навън се позволява при претовареност на местата до 50% от общия им потенциал при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м и другите условия. Не се позволяват също групови празненства с наличие над 30 индивида навън и на закрито.
Премиерът даде разпоредби на регионалните шефове посредством щабовете да продължат да наблюдават потенциала на лечебните заведения и да подхващат нужните дейности. „ Така или другояче би трябвало да свикнем, че коронавирусът го има, че живеем с него, и в случай че се съблюдават дистанцията, маските, защитните ограничения, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е задачата. Имате цялостните права “, безапелационен бе министър-председателят .
По време на срещата министър председателят изрази убеденост, че измененията в противоепидемичните ограничения ще изиграят роля и ситуацията ще се възстановява. Положителен факт е и че броят на оздравелите от новия вирус се усилва.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 9 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР