На видео, разпространено в социалните мрежи в Русия се вижда,

...
На видео, разпространено в социалните мрежи в Русия се вижда,
Коментари Харесай

Упоиха полярна мечка и изрисуваха "Т-34" върху нея ВИДЕО

На видео, публикувано в обществените мрежи в Русия се вижда, че полярна мечка е била надраскана от незнайни вандали, евентуално с черен спрей, като върху нея е изписано Т-34, предава BC.

В момента тече следствие, с цел да се откри къде тъкмо в арктична Русия е снимано видеото.

Т-34 е съветски главен военен танк, който изиграва значима роля в успеха на Съюз на съветските социалистически републики над Германия във Втората международна война.

Видеото е било публикувано във Фейсбук от Сергей Каври, член на WWF.

Каври съобщи, че видеото е било публикувано от локални поданици на съветския североизточен Чукотски самостоятелен район, а учените, които работят и следят локалната фауна не може да са направили сходно нещо.

"Не знам детайлите за това в кой район, град или регион е било направено ", сподели той.

Учен от Института за биологичните проблеми на севера, Анатоли Кочнев сподели, че е малко евентуално мечката да е била боядисана по този метод, в случай че не е била упоена преди този момент.

Той добави, че написаното е доста симетрично и няма по какъв начин мечката да е можела да се движи по време на вандалския акт.

Кочнев сподели, че случаят може да се е случил в отдалечения съветски район Новая Земля, където по-рано екип от експерти се наложи да упои бяла мечка, която е влизала в обитаеми места в региона.

Кочнев добави, че може да отнеме седмици до момента в който боята се измие от мечката и може да й аргументи проблеми, защото животното разчита на своя бял „ камуфлаж “, с цел да ловува в снега.

Ескпертите се пробват да открият произхода на видеото.

В съветските медии се спекулира, че този акт е обвързван с публичното неодобрение в северните елементи на Русия, в които хората са гневни, че се позволява бели мечки да идват толкоз покрай обитаемоте места.

През февруари 2019 година беше оповестено изключително състояние в района на Новая Земля, защото десетки бели мечки се появиха в доста градове и села.

Тогава се появиха и видеоклипове, които посочваха по какъв начин животните се разхождат и преглеждат здания в обитаеми места в арктична Русия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР