„На входа на сауна в Япония много обидена жена каза

...
„На входа на сауна в Япония много обидена жена каза
Коментари Харесай

Ако имате татуировки, внимавайте в тези седем страни

„ На входа на сауна в Япония доста афектирана жена сподели на вуйна ми, че не може да влезе, тъй като има татуировка “, споделя пред Военновъздушни сили испанска туристка, поискала да остане анонимна, написа profit.bg.

Споделя, че обстановката била доста странна, защото не считала, че човек може да бъде изпъден от обещано място единствено поради това. В обичайните японски сауни, наречени офуро, хората се къпят голи и достъпът на гости с татуировки е неразрешен.

На входа на тези центрове са залепени бележки, на които написа „ Без татуировки “, съпроводени с рисукна на татуиран човек в червен кръг, означаващ, че не може да премине.

Обществени места в Япония

Това е една от изненадите за посетителите с татуировки в азиатската страна. Други места, на които също не са добре пристигнали, са: публичните басейни, някои спортни зали, някои питейни заведения и даже някои магазини.



Макар че Япония има огромни обичаи в рисунките върху кожата, поради наложената възбрана от държавното управление през XIX век татуировките не престават да се свързват с нарушителите.

„ Хората с татуировки към момента имат неприятен имидж, най-много тъй като се свързват с членовете на Якудза - японската мафия, които са татуирани “, споделя пред Военновъздушни сили Хулио Рентерия, мексиканец, който живее в Япония от 20 години.

Татуировките на Буда

В Шри Ланка и Мианмар татуировките нормално се одобряват, само че туристите могат да си навлекат съществени проблеми, в случай че имат рисунка с лика на Буда.

„ За нас Буда е доста заветен, демонстрация на огромно пренебрежение е хората да го носят като декорация “, споделя Нанда Сири от Шри Ланка. През 2014 година английска туристка беше задържана и принудена да напусне страната, тъй като имала татуировка на ръката си, изобразяваща Буда, седнал в цвете лотос.

През 2013 година различен британец също беше задържан на летището.

В Мианмар предходната година испанска туристка беше застрашена от депортация поради татуировка с облика на Буда на десния си прасец. В последна сметка, управляващите желаеха тя да напусне страната по лична воля и от съображения за личната й сигурност, защото „ някои хора могат да сметнат татуировката на крайници като засегнатост към религията “.

В будистките култури главата е най-свещената част от тялото, а краката – най-маловажната част. Така че Буда, татуиран под кръста, може да провокира огромен скандал.

В Тайланд, където има доста студиа за татуировки, през 2011 година влезе в действие закон, забраняващ туристите да си татуират ликове на Буда и това е изписано върху табели на няколко езика. Ограничението обаче не се съблюдава прекомерно строго.



„ Ще се изненадам, в случай че схвана, че някой е бил подложен и на най-малката дискриминация в Тайланд, тъй като има татуировки. Това е една от страните, в които татуировките са на максимален показ “, споделя Джон Дуранте - татуист, който е обиколил над 50 страни и е посещавал Тайланд няколко пъти.

Някои татуировки се считат за свещени и се вършат на специфични церемонии от будистки монаси, които изпадат в транс.

Иран, ОАЕ и Турция

В Иран, ОАЕ и Турция татуировките в някои случаи не се излагат на показ и даже са неразрешени. Амира Ескандар, иранка, която живее в Канада, споделя пред Военновъздушни сили, че неин другар работи незаконно като татуист. „ Много е рисково, тъй като в случай че го разкрият, може да отиде в пандиза “, споделя Ескандар.

„ Татуировките се считат за контрареволюционни, западни и Революционната армия пази тези полезности на религиозните фанатици “, добавя тя.

Всички туристи ще бъдат посрещнати с отворени прегръдки в Иран, даже мъжете да са с татуировки. Но дамите би трябвало да се преценяват с ислямския метод на обличане, тъй че ще се наложи да скрият татуировките си под облеклата, изяснява Амира.

Тя споделя, че все пак някои от иранските й приятелки имат татуировки, само че внимават да са дискретни и да не бъдат открити на публични места.

В Обединените арабски емирства има фетва, съгласно която татуировките са форма на самонанесено пострадване. Според жителите на ОАЕ татуировките не са доста постоянно срещани и хората, които ги имат, би трябвало да ги отстранен, в случай че желаят да работят в армията, полицията и някои самолетни компании.

Туристите, които покриват татуировките си, няма да имат проблеми. Но забележимите татуировки не се гледат с положително око.



В Турция има закон, който влезе в действие през 2014 година и не разрешава татуировките и пиърсингите в учебните заведения, макар че възбраната провокира сериозен публичен спор. Татуировките са доста известни измежду младежите в страната. Учениците нямат право също да се гримират и да боядисват косата си.

„ Какви са тези татуировки? Защо да наранявате по този начин тялото си? Не се подмамвайте от чужденците. Бог не го желае, в това число можете да се разболеете от рак в бъдеще “, сподели турският президент Реджеп Ердоган на футболиста Берк Йълдъз при посещаване на стадион през 2014 година

Това мнение се споделя и от други фундаменталисти в страната, които обаче съжителстват добре с хора, последващи западния метод на живот.

Татуистът Джон Дуранте споделя, че би внимавал най-много в мюсюлманските страни. „ Но в болшинството от страните, в които съм пътувал с доста татуировки и пиърсинги, не съм имал никакви проблеми “, твърди той
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР