На Велики четвъртък, в навечерието на Великден, Софийската филхармония представя

...
На Велики четвъртък, в навечерието на Великден, Софийската филхармония представя
Коментари Харесай

Реквием от Верди в Софийската филхармония на Велики четвъртък

На Велики четвъртък, в навечерието на Великден, Софийската филхармония показва “Реквием ” на Джузепе Верди. Мецосопраното Веселина Кацарова , сопраното Мария Цветкова - Маджарова , италианският тенор Марио Маланини и френският баритон Сирил Ровери са солистите, които ще интерпретират музиката на Верди на сцената на зала " България ".

За подготовката на концерта диригентът Найден Тодоров споделя, че изборът на солисти е основополагащ за представянето на произведение като “Реквием ” на Верди. " Изпитвам надълбоко почитание и уважение към оперната ни прима Веселина Кацарова ", споделя маестро Найденов и добавя:

Благодарен съм на прелестната Мария Цветкова, която още веднъж одобри поканата ми да работим дружно. Щастлив съм, че на сцената на зала " България " ще излезе надареният италиански тенор Марио Маланини, както и че ще имам опцията за първи път да работя с едно от новите имена на международната музикална сцена Сирил Ровери - френски баритон с бездънен и прочувствен тембър.

 Снимка За присъединяване си в Реквиема, за силата на музиката на Верди споделя Мария Цветкова - Маджарова пред Радио София:

Аз се усещам прелестно в зала " България ", тъй като считам, че всеки един артист, когато попадне на място с фантастична звучност, усеща някаква лекост в метода, по който пее. Това е фантастично. Сред сътрудниците си аз се усещам на мястото си, ние сега сме един тим " Рекивем - Верди " и естествено нашият лидер е маестро Найден Тодоров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР