На Велики четвъртък, утре, когато е деня на боядисването на

...
На Велики четвъртък, утре, когато е деня на боядисването на
Коментари Харесай

Нова мода: Пъдпъдъчи яйца за Великден?! Защо не!

На Велики четвъртък, на следващия ден, когато е деня на боядисването на яйца за Великден, е забавно да се означи, че от ден на ден се купуват пъдпъдъчи яйца за боядсване, вместо обичайните кокоши. Главната причина не е единствено по-ниската им цена, само че и резултата, който провокират. Хората им се радват доста, изключително децата. 

" Това се трансформира в някаква страхотна мода. Много млади дами купуват и от тях. Боядисват обичайните яйца, само че поставят и десетина пъдпъдъчи за хубост във великденската кошница ", споделя пред Lupa.bg Милна Димитрова, продавачка в един от огромните хипермаркети. Тази година тя също възнамерява да боядиса и малко яйца от пъдпъдък, с цел да зарадва фамилията си.

Миниатюрните яйца от пъдпъдък вървят на цена сред 2,9 и 3,40 лева за за 10 броя. Докато кокошите яйца са над 5 лева за 10 броя, припомняикономистът Невена Петрова. " Няма нищо неприятно в наклонността за пазаруване на пъдпъдъчи яйца, които са с по-добри хранителни стойности и до момента постоянно са били много скъпи. В момента обаче са по-евтини от кокошите ", съобщи Петрова.

От друга страна, обстановката демонстрира спекулацията, която се прави на пазара на кокоши яйца от производителите и комерсиалните вериги поради нарасналото търсене. Поскъпването по отношение на предходната година е сред 30 и 50% на всички базови великденски артикули, а за част от тях е и по-високо. Агнешкото месо и козунакът се оферират на цени от над 28 лв. за кг, а яйцата са съвсем 50 ст. броя Търговците и прекупвачите поставят двойни и тройни надценки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР