На Велики четвъртък Общинският съвет във Варна се събира на

...
На Велики четвъртък Общинският съвет във Варна се събира на
Коментари Харесай

Общинският съвет решава за мерките в помощ на жителите и бизнеса във Варна

На Велики четвъртък Общинският съвет във Варна се събира на изключително съвещание, с цел да одобри първи пакет от ограничения в поддръжка на жителите и бизнеса в града.

Заради наложените рестрикции за попречване разпространяването на COVID-19 достъп до зала „ Пленарна “ на Община Варна ще имат единствено съветниците и чиновници от общинската администрация. Сесията, която е с начален час 10:30, ще бъде излъчена директно по телевизия „ Черно море “.

Заседанието ще премине при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Залата ще бъде дезинфекцирана и ще се обезпечи нужната отдалеченост сред общинските съветници, според напътствията на Регионалната здравна ревизия.

Освен пакета от ограничения, препоръчани от кмета Портних, Общинският съвет ще гласоподава еднократни обществени помощи. В дневния ред попада и отпущането на финансови средства за лекуване на варненци и за инвитро процедури на двойки с репродуктивни проблеми.

Местният парламент следва също да утвърди икономическата рамка за 2020 година за „ Градски превоз “, чиито доходи са намалели фрапантно от началото на изключителното състояние.

Съветниците ще решат също дали да одобрят отлагане на отговорности на „ Двореца на културата и спорта “ и на “Златни пясъци ” АД, с цел да може сдруженията да аплайват по оповестената от държавното управление скица “60/40 ”. /chernomore.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР