На Великден врачани ще могат да опитат 70-метров козунак! Инициативата

...
На Великден врачани ще могат да опитат 70-метров козунак! Инициативата
Коментари Харесай

Разнообразна програма и 70-метров козунак на Великден във Враца

На Великден врачани ще могат да опитат 70-метров козунак! Инициативата е част от културната стратегия за отбелязване на християнския празник Възкресение Христово и се провежда за първи път в града. Козунакът ще бъде подготвен от локалната компания и ще бъде раздаден на поданици и посетители на града на 28 април, Великден на пл. „ Христо Ботев “.
Начлото на празника е в 11.00 ч. с концерт на духов оркестър при НЧ „ Развитие 1869”- Враца. Гражданите и гостите на Враца ще бъдат поздравени от кмета на Общината Калин Каменов и Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий. " Не се тормозим от дъжд. Ако вали, сме планували шатри за козунака. Времето няма да ни спре да отпразнуваме Великден уместно ", добави кметът Калин Каменов и предложения поданици и посетители на града да честват дружно.
В културната стратегия със стихове и песни ще се включат и възпитаниците на детска градина „ Европейчета”. Празникът ще продължи с концерт на националния артист Светлин Миланов.
На 25 април, Велики четвъртък, в 10.00 часа в Етнографско-възрожденския комплекс, ще могат да се чуят Великденски песни и всеки да се включи в шаренето на перашки.
Наред с двуметровите празнични яйца, ситуирани из целия град, на 25 април на централния площад ще бъде подредена галерия от украсени яйца, с размери 75 x 50 см. В самодейността под надпис „ Нашето великденско яйце “ се включват възпитаници от 16 учебни заведения на територията на община Враца. Идеята е, посредством изписването на яйцата, учебните заведения да покажат своята специфичност и устременост на просветителния развой. Пъстрата експозиция ще остане подредена на пл. „ Христо Ботев “ до края на великденските празници, в случай че времето разреши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР