На вчерашното заседание на общинския съвет в Монтана бе одобрено

...
На вчерашното заседание на общинския съвет в Монтана бе одобрено
Коментари Харесай

Община Монтана спести 80 000 лева от новия жп прелез

На вчерашното съвещание на общинския съвет в Монтана бе утвърдено предложение на кмета Златко Живков за смяна в листата за финансови разноски на общината за 2018 година От плануваните общо 120 000 лева за създаване на жп прелеза в промишлената зона, 80 000 лева ще се трансферират за други действия. Сумата, която общината бе планувала за новия прелез, не е изхарчена, защото компании от региона са създали дарения за новото оборудване. Предложението е икономисаните средства да се разпределят за нови кухненски плотове за детска градина №4 - 19 000 лв; за създаване на шахти и отводнителни канали на стадион „ Огоста” - 6 450 лв; за разработване и монтаж на две баскетболни табла в зала „ Младост” - 16 140 лв; за подготвителен стадион и помощно игрище - 4 600 лв; за правене на общ организационен проект на община Монтана - 16 200 лв; за разширение на гробищните паркове в селата Липен, Винище, Смоляновци - 17 400 лева
Общинските съветници в Монтана одобриха без забележки прогамата на локалната администрация за понижаване на фините прахови частици и полициклични ароматни въглеводороди в атмосферния въздух. Програмата ще бъде осъществена в интервала 2019-2023 година и ще бъде финансирана от два източника – LIFE и ОПОС.
По предложение на ръководителя на общинския съвет инж. Иво Иванов бе анулиран член 85 „ д” от Наредбата за локалните такси и цени на услуги в община Монтана и бе признат нов текст, съгласуван с със Закона за публичните библиотеки. Занапред за осъществяване на профилирани и възмездни услуги от Регионалната библиотека „ Гео Милев” ще бъдат заплащани такси: За правене на писмена библиографска спхравка с последователен обсег до 20 ще се заплаща 5 лева.; за библиографска информация с обсег над 20 години таксата е 10 лева Цената за прекопирване на библиотечен документ – 1 страница 10 ст.; за формат А3 - 20 ст. Ще се заплаща и за изготвяни от библиотеката профилирани информации от интернет, както и за сканиране в разнообразни формати. Определени са цени и за елементарна и бърза поръчки.
Съветниците утвърдиха и изменение в месечните наемни цени на общински недвижими парцели, като от 20 лв/км м наемът става 10 лв/кв м.
Заседанието утвърди и предложение за продажба на три общински жилища – две от тях в бл. 5 в ж.к. ”Младост” и едно в блок 10.
Общината ще трансферира безплатно и товарен автомобил „ Форд Транзит 300” на Оперативна програма ”Спортни имоти”.
В края на съвещанието Станимир Стоев от ГЕРБ се обърна с зов към общинското управление за по-стриктен надзор на компаниите ангажирани със зимното поддържане на улиците и публичните пространства.
„ Трябва да бъдат налагани наказания, в това число и санкции за несвършена в точния момент работа”, сподели съветникът.
Кметът Златко Живков изясни, че в действителност в сряда е имало проблеми и десетки жители са звъняли в общината, с цел да питат какво става с почистването.
„ Разделили сме града на девет региона и всеки от зам.-кметовете има съответна отговорност за почистването им. Координатор на всички действия е Диман Георгиев”, посочи кметът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР