На вчерашния коалиционен съвет коментирахме всяка една от персоналните промени

...
На вчерашния коалиционен съвет коментирахме всяка една от персоналните промени
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Не съм чул от никой от ПГ на ГЕРБ да се подготвя бламиране на решение на Борисов

На вчерашния съдружен съвет коментирахме всяка една от персоналните промени в кабинета. Всеки имаше опция да каже в резюме своите причини. Нямаше я тази емоционалност от предходната среща, заложихме повече на прагматизма. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Когато бяха подадени оставките, имаше едно противоречие от страна на Обединени патриоти. Убеден съм, че след вчерашния съдружен съвет най-малко за в бъдеще сме обрисували една резистентност за вземането на кадровите решения, съобщи Цветанов.

Във всички интервали на съдружно ръководство всеки е имал опцията да приказва свободно. Мога изрично да заявя, че не съм чул от никой от ПГ на ГЕРБ да се приготвя бламиране на решение на Борисов. Единственото, което съм споделил, че това, което бъде импортирано от Министерски съвет, ще бъде подкрепено от ПГ на ГЕРБ. Дали ще бъдат импортирани оставки ли не, трябваше да бъде решено от съдружен съвет, което беше направено през вчерашния ден. Единствен министър-председателят има право да прави промени в Министерски съвет, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

По думите му ПГ на ГЕРБ ще поддържа министерските оставки в пленарна зала. Нямаме никакъв проблем с дисциплината и с решенията, които се вземат и ще подкрепим решението, което е взето от министър-председателя и ръководител на ПГ на ГЕРБ. Поели сме ангажимент с Волен Сидеров тези оставки да минат допустимо най-бързо и да бъдат подкрепени новите министерски имена, съобщи Цветан Цветанов.

Той сподели, че при избора на новите министри ръководещите залагат на професионализма на претендентите.

Попитан дали има изясненост кой ще е новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи, откакто сегашният - Младен Маринов, беше номиниран за вътрешен министър, ръководителят на ПГ на ГЕРБ уточни, че това е напълно в компетентността на Министерски съвет и на министъра на вътрешните работи. След това президентът има тежката дума за издаване на декрет и встъпване в служба, посочи Цветанов.

Той разяснява и акциите против знакови предприемачи. По думите му по времето на кабинета Орешарски бранш Сигурност е бил унищожен. Целта на тогавашното ръководство беше да бъде основан безпорядък и дискомфорт в системата. В момента има доста ясно изразена политическа воля всеки един, който не съблюдава законите да бъде подложен на сходни дейности от профилираните органи, сподели Цветан Цветанов.

Най-голямото предизвикателство на всяка една есенна сесия е приемането на републиканския бюджет. Убеден съм, че ще приемем бюджет, който ще даде една доста по-голяма сигурност на хората, че с икономическите и финансовите параметри страната върви напред. Ще приемем законодателство, което да ни даде по-голяма сигурност в онлайн пространството. Ще се работи и по законови промени в областта на образованието, както и в обществената сфера, по-специално законовите промени за хората с увреждания, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ.

Наблягаме и на това по какъв начин да се предпазим от подправените вести. Трябва да бъде подкрепено и това, което е прави в тази тенденция българският еврокомисар. Трябва да противдействаме на това подправените вести да бъдат водещи в евроизборите, които ще се проведат през идната година, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР