На вчерашните си шестчасови преговори в Сочи президентите на Русия

...
На вчерашните си шестчасови преговори в Сочи президентите на Русия
Коментари Харесай

Путин и Ердоган с план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

На вчерашните си шестчасови договаряния в Сочи президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган съгласуваха проект за преустановяване на бойните дейности в Североизточна Сирия. Сирийският водач Башар Асад поддържа меморандума за съгласие сред Москва и Анкара след телефонен диалог с съветския си сътрудник.

Меморандумът планува след седмица военни от Русия и Турция да стартират взаимно наблюдаване по сирийско-турската граница от страната на Сирия. Дотогава на 30 км от границата би трябвало да се изтеглят всички кюрдски въоръжени формирования.

Подразделения на съветската военна полиция и на сирийските войска ще обезпечават безпроблемното евакуиране на кюрдите. То би трябвало да стартира през днешния ден по обед и да завърши след 150 часа или идващия вторник.

В меморандума Владимир Путин и Реджеп Ердоган удостоверяват поддръжката си за единството и териториалната целокупност на Сирия, както и за обезпечаването на националната сигурност на Турция.

Двамата водачи акцентират решимостта си да се борят с тероризма във всички негови форми и проявления и да се опълчват на сепаратистките желания на сирийска територия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР