На вчерашната среща в парламента беше представен списък с предложения

...
На вчерашната среща в парламента беше представен списък с предложения
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Поведението на ГЕРБ по темата Митрофанова е много тревожно


На вчерашната среща в Народното събрание беше показан лист с оферти кои публични лица да бъдат поканени на тържественото съвещание на 48-ото Народно заседание, в който фигурираше госпожа Митрофанова като дипломат на Руската федерация в България. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ от " " (ДБ), някогашен министър на правораздаването.

Ние от Демократична България остро възразихме против това госпожа Митрофанова да бъде поканена на тържественото съвещание на Народното събрание с аргумента, че това е дипломат на страна агресор. В отговор на моето несъгласие сътрудници от " Възраждане " и Българска социалистическа партия възразиха, имаше замяна на реплики и въпросът остана дотук. Подкрепиха ни само сътрудниците от " Продължаваме промяната "  и доста ясна стана общата ни позиция. ОТ и Движение за права и свободи имаше безмълвие. Тук става въпрос за бързо деяние, за инстинкта да се работи по този начин, че да отбрани правилата, която твоята политическа мощ пази. Присъствието на страна, която е изключена от Съвета на Европа, не би трябвало да е обект на разногласия, съобщи Йорданова.

Поведението на в границите на последните часове по тематиката е доста обезпокоително. Виждаме друго говорене в партията, диаметрално противоположно говорене в партия, която претендира за евроатлантическа ориентировка. Време е за дейности, да кажат къде тъкмо стоят, акцентира тя.

Тук не става въпрос единствено за протокол, а за образуване на Народно заседание в изискванията на война, стартирана на Русия. С оглед на публичния спор Демократична България изпрати искане до парламентарния секретар за нова среща и тя беше планувана за на следващия ден в 13 часа в Народното събрание. Дано тази среща мине почтено. Много е значимо първото съвещание на новото Народно заседание да мине с достолепие, а не да се трансформира в цирк, уточни.

Бившият правосъден министър разгласи, че още от първия ден на новия парламент Демократична България ще внесе оферти за 25 съответни ограничения, които ще оказват помощ България да премине умерено през рецесията. Въпросът за поддръжка на Украйна, в това число с оръжие, ще бъде измежду тези 25 ограничения, както и ограничения за подкрепяне на фамилиите за енергийна успеваемост и за търсене на отговорност на основния прокурор, съобщи Йорданова.

Тя разяснява и разновидностите за сформиране на постоянно държавно управление.

От Демократична България се отнасяме с почитание към посочените от Борисов посредници, само че точно по тематиките на ръководството би трябвало да се беседва с хора с явен политически мандат, с цел да има ясно носене на отговорност. Всички други хора наподобяват като паир ходове и опит за размиване на отговорността. Демократична България ясно съобщи, че няма да поддържа ръководство на, тъй че позицията ни за първия мандат е ясна. Вторият мандат е на Продължаваме промяната. Очакваме тяхното предложение по какъв начин да се форматира диалогът и тогава ще кажем нашето мнение, уточни още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР