На въззивен контрол днес пред Варненския апелативен съд е присъда,

...
На въззивен контрол днес пред Варненския апелативен съд е присъда,
Коментари Харесай

Наглост! Убийците на Нягол в мола искат по-леки или дори оправдателни присъди

На въззивен надзор през днешния ден пред Варненския апелативен съд е присъда, произнесена по отношение на тримата охранители от "Гранд мол Варна ", които Варненският областен съд призна за отговорни в убийството на 52-годишния Нягол Петров, осъществено на 14 март 2015 година. 
Преди пет месеца първата правосъдна инстанция присъди общо 49 години затвор на Ангел Николов, на Красимир Димитров и на Цветан Маринов за убийството на Нягол, осъществено в съучастничество, по хулигански подбуди, с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод. Николов получи 18 години "лишаване от независимост ", Димитров - 16 години затвор и 15 за Маринов. Тримата са наказани да изтърпят наказването при първичен непоколебим режим, да изплатят общо 150 000 лв. обезщетение на брата на убития мъж, държавни такси върху компенсацията, както и разноските по делото - които възлизат общо на близо 19 000 лв.. Припомняме, че всеки един от подсъдимите беше оневинен по обвиняването да е направил действието в качеството му на длъжностно лице, както и по тази причина потърпевшият да е бил в безпомощно положение.
На 14 март 2015 година подсъдимите Николов и Димитров получили сигнал от охранителната компания "Джи Ем секюрити " за клошар, който проси пари от посетителите в мола. Двамата разкрили индивида и го повели към ескалатора, с цел да го изведат от комерсиалния център. Преди това Нягол бил отведен до залата за видеонаблюдение в осъществяване на устни разпоредби на управлението на Гранд мола, което забранявало лица с несъответствуващ външен тип да влизат в комерсиалния център. Според обвиняването точно в тази зала охранителите почнали похищенията по отношение на жертвата. Побоят над Нягол, който страдал от психологично заболяване, без да е нападателен, траял 15 минути, а някои от издевателствата подсъдимият Николов снимал с мобилния си телефон. При всеки опит на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци по цялото тяло продължавал със забележителна мощ и експанзия.

По запис на охранителните камери, към 12,26 ч. потърпевшият към момента се намирал в мола, като се олюлявал и бил очевидно объркан. Минути по-късно жена подала сигнал за човек, паднал по тил пред магазин в комерсиалния център. Пристигналият медицински екип единствено установил гибелта на Нягол. Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на следствието на преброила близо 57 удара по тялото на убития.

В митинга на Окръжна прокуратура Варна, който се поддържа от апелативния прокурор се споделя, че наказванията по отношение на тримата са очевидно несправедливи. Обвинението упорства за присъда, която да е в размер на 20 години "лишаване от независимост ", с цел да е покрай оптималния размер, очакван от закона.

Прокуратурата намира, че първата правосъдна инстанция не е подложила на разбор смекчаващите и утежняващите виновността условия за всеки един от подсъдимите и по този метод не е индивидуализирала наказванията им. Наличието на общоприети претекстове и отсъствието на сериозен разбор на събраните обстоятелства и условия е мотив за различното искане на прокуратурата - апелативният съд да върне делото за разглеждане от различен състав на Варненския областен съд.

Както прокуратурата, по този начин и юристите на подсъдимите и на гражданския просител и частен обвинител не оспориха през днешния ден оправдателната част на първоинстанционната присъда. Защитниците на подсъдимите обявиха пред състава на апелативния съд, че в присъдата на Оценка за съвместимост - Варна липсват претекстове освен във връзка с типа, на размера на наказването и индивидуализацията му, само че и във връзка с всяко едно от възраженията на юристите, направени пред първата правосъдна инстанция. Според отбраната на Николов, Димитров и Маринов, неналичието на претекстове към присъдата е събитие, което не може да бъде поправено от въззивния съд и единственият метод е делото да бъде върнато за ново разглеждане от различен състав на Варненския областен съд.

В последната си дума пред съда, подсъдимите желаеха също нов развой пред първата правосъдна инстанция, където чакат по-ниски или оправдателни присъди.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в избрания от закона 2 месечен период.


Още по тематиката: общо вести по тематиката: 1 26.03.2015 » Молът - нов ценностен модел и детайл на " обществото на спектакъла "

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикуването на мнения не е анонимно . Всеки публикуващ коментар автоматизирано се съгласява с Общите условия за писане на мнения.

Условия за издание на коменатри:

Коментарите подлежат на администраторски надзор. Нецензурни, расистки изявления и обидни отзиви, както и рекламни послания могат да бъдат изтривани. Всякаква пропаганда и реклама на каквито и да било артикули, услуги, марки или компании е изцяло неразрешена. При доказване на лъжовен или подвеждащ коментар, същият ще бъде изтриван. При чести нарушавания от страна на един консуматор, достъпът му до уеб страницата ще бъде стеснен.Коментарите към публикациите са за разискване на тематиката, разисквана в публикацията. Всякакви мнения, които не са по тематиката, могат и най-вероятно ще бъдат изтрити. Обръщения към уеб страницата и поддържащите го в мненията не се позволяват. За задачата, апелирам, използвайте опциите за контакт с нас, посочени на страницата " За контакти ".



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА  Новини от през днешния ден [15] Новини от през вчерашния ден [25] « Ноември 2017 година » пон вто сря чтв пет съб нед123456789101112131415161718192021222324252627282930 Актуални тематики

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР