На Възнесение, тази нощ, ни напусна Нери Терзиева. 70-годишната журналистка

...
На Възнесение, тази нощ, ни напусна Нери Терзиева. 70-годишната журналистка
Коментари Харесай

Журналисти споделиха свои спомени с Нери Терзиева


На Възнесение, тази нощ, ни напусна Нери Терзиева. 70-годишната журналистка е умряла ненадейно в пловдивска болница.

Медийната колегия ще помни Нери с честността, достолепието и професионалните стандарти, с които сътвори публицистиката сред две столетия.

„ Тя успяваше освен да сглоби формати и да наложи стандарти, а нещо много по-безценно, мисля си, тя съумя да сътвори, да сътвори цяло едно потомство - тогава доста млади, през днешния ден към този момент не, публицисти, които се движехме по тези стандарти, което е считам в действителност скъпо “, споделя Константин Каменаров.

„ Това е човек, който се цитира. Сега, когато имаш някакъв проблем и се чудиш по какъв начин да постъпиш в професионален проект и незабавно се сещаш и казваш: „ Тук Нери би направила еди-какво си ". Това е, това е задачата в живота й “, споделя Радина Червенкова.

Въпреки че отдаде част от професионалния си път на пиара и беше прессекретар на президента Петър Стоянов в петгодишния му мандат, Нери Терзиева дружно с Асен Агов ще останат лицата емблема на " По света и у нас " и на " Екип 2 " в Българска национална телевизия.

Нери беше и ще остане основател и програмен шеф на " Ефир 2 ".

„ Всички бяха котета! Момчета, девойки - всички бяха котета! Коте - това, коте -онова! Сега, дали не се е сещала за нечие име от време на време - не знам, само че котета и майка котка! “, спомня си Каменаров.

„ За нея бяхме нейните деца и в това време тя в никакъв случай не си разреши нито един от публицистите, които отразяваха Петър Стоянов да им каже: „ Не го питайте това “. Как да не я запомниш “, споделя Силвия Великова.

В Народното събрание уважиха паметта на Нери Терзиева с минута безмълвие.

„ Това, което желая да й кажа и съм сигурна, че тя ще ме чуе, първо да й кажа едно голямо благодаря и зная, че ще продължа да я запитвам. Искам отговори “, споделя Радина Червенова.

„ Искам да ѝкажа да си пристигна. Просто има още работа за извършване “, споделя Силвия Великова.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР