На вас оставяме да решите какво ще сложите в тези

...
На вас оставяме да решите какво ще сложите в тези
Коментари Харесай

Бързи Арабски Питки

На вас оставяме да решите какво ще сложите в тези бързи арабски питки, сигурни сме в едно - че и без нищо са доста вкусни

Необходими Продукти

● брашно - 3 ч.ч.
● вода - 1 ч.ч.
● сол - 1 ч.л.
● масло за намазване на питките

Начин на подготвяне

Бързи и лесни са, тъй като са единствено от брашно, вода и сол. Не се изчаква да шупва тестото. Може да се запази в хладилника в стъклена купа с похлупак и да се вземат и пекат по две топчета примерно.

И по този начин от посочените артикули се замесва еластично тесто.

Върху набрашнен плот се измесва хубаво към 5 минути до меко еластично тесто.

След което се разделя на топки (при мен 8, тъй като желаех питките да са по-малки и да мога да ги обръщам във фурната). Поръсват се щедро с брашно и се оставят да починат 25-30 минути, да се отпусне тестото.

Върху набрашнен плот топките се разточват фино във формата на кръг. Ако желаете да употребявате питките за дюнер, ги оставете малко по-дебели.

Тук желая да вметна, че могат да се създадат и с пълнозърнесто брашно.

За печенето им има няколко разновидността:

1. Пекат се в тава в авансово загрята на 200°C фурна по 5 мин от всяка страна. Ако ги желаете препечени и хрупкави, ги дръжте повече. След изваждане се намазват с краве масло.

2. Питките се пекат върху добре загрят чугунен или тефлонов тиган или върху грил тиган до появяването на балончета или един огромен балон от горната страна. Обръщат се, пекат се о-о 4 минути и от другата страна - появяват се присъщите огромни кафяви петна. След което тиганът се дръпва от огъня и питката се поставя непосредствено върху пламъка и постоянно се обръща. Ясно се вижда по какъв начин питката се изпича, което личи и от появяването на дребните петънца:) По този метод изпечени питките са по препечени и доста хрупкави.

3. Начинът, по който ги направих аз - първо ги пекох в авансово загрята на 200°C фурна върху силиконова поставка (може и върху хартия за печене) до появяването на балончетата и кафявите петна, след което ги жулнах върху пламъка на газовия котлон. Готови ги понапръсках леко с вода и ги намазах със зехтин. Влагата оказва помощ да се омекоти повърхността. По предпочитание могат да се увият в забрадка.

Да ви е сладко!

Съвети:

1. Колкото повече ги печете, толкоз по хрупкави стават.

2. Ако желаете да ги ползвате като питки за дюнер, ги разточете малко по-дебели и не ги печете доста. Може също по този начин да ги напръскате с вода и увиете в забрадка.

3. Хубаво е да ги напръскате леко с вода както преди изпичане, по този начин и по-късно. А също по този начин и да ги намажете с краве масло.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР