На въпрос за неоценената оферта“ на Lockheed Martin, както смята

...
На въпрос за неоценената оферта“ на Lockheed Martin, както смята
Коментари Харесай

Фрогоко: Няма оферта за нови F-16, депутати питат за новия изтребител

На въпрос за „ неоценената оферта “ на Lockheed Martin, както счита краткотрайната комисия в Народното събрание, министърът на защитата Красимир Каракачанов е безапелационен: „ Това, първо, не е оферта, а е въз основата на извършени диалози от нашия дипломат и боен аташе в Съединени американски щати. Така че публично такава оферта няма “. Депутати от ГЕРБ питат министър Каракачанов за новия изтребител.
Това заявава още вицепремиерът в изявление за " 24 часа ".

Изказването на министъра на защитата би трябвало да се преглежда като точка на нервността към въпросната „ неоценена оферта “. Каракачанов в последна сметка декларира тъкмо и ясно това, което и логиката демонстрира – няма оферта за новопроизведени F-16. Но остава въпросът по какъв начин една явна лъжа беше безочливо употребена за зачеркването на изтребителния план и избора, който бе изработен от експертната комисия. Обстоятелствата към така наречен „ Комисия Gripen “ са много притеснителни – от изборното четене на документи, през готовите изводи, които единствено бяха облечени във „ обстоятелства “, до изборното канене на лица за чуване. Една от най-видимите неистини, които могат да се намерят в окончателния отчет на комисията, е тъкмо тази за „ офертата “, която не била прегледана, разясняват в авиационното списание " Аеро ".

Какво става с осъществяването на решението на Народното събрание по Доклада на краткотрайната комисия, която проучваше процедурата по избора на нов вид военен аероплан за българските Военновъздушни сили, питат министъра на защитата Красимир Каракачанов депутатите от ГЕРБ ген. Константин Попов, Емил Христов и Христо Гаджев. Те се интересуват какви са съответните ограничения, подхванати от Министерството на защитата по този въпрос. Очакват отговор и за проведените мероприятия за възстановяване на активността на структурите, ангажирани с създаване на отбранителни качества в Министерството на защитата и подобряването на тяхната координация, осведоми Otbrana.com.

За осъществяването на подписаното съглашение сред държавните управления на България и Полша за обезпечаване на логистична поддръжка за самолетите МиГ-29, съгласно което трябваше да бъдат ремонтирани 6 мотора за потребностите на нашите Военновъздушни сили, е въпросът на народния представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Жельо Бойчев. Конкретното му запитване е за резултатите от осъществяването на съглашението – дефинитивна последна цена, която Министерството на защитата е платило за ремонта на тези мотори, с какъв брой е продължен ресурсът им и употребяват ли се за потребностите на Военновъздушни сили.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР