На въпрос на наш репортер от вчера за скандалните публикации

...
На въпрос на наш репортер от вчера за скандалните публикации
Коментари Харесай

Опитват се да скрият скандалната чиновничка Цветанова с прилагане на двойни стандарти в културното ведомство

На въпрос на наш кореспондент от през вчерашния ден за скандалните изявления на Таня Цветанова чиновник в Министерството на културата Боил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 година в... към профила неубедително отговори, че не желае да се бърка в персоналното пространство на чиновниците си.

Проверката ни обаче сподели, че за подобен случай Божидар Димитров получи строго неодобрение, а малко по-късно освободи поста си като шеф на НИМ. Тогава Димитров се изрече против кореспондент на "Дневник " с думите "Опитвам се, ваш'та мама соросоидска, да ви хвана логиката ", издразнен от въпроси по отношение на желанието му да реалокира черква монумент на културата в НИМ. Месец по-късно Димитров подаде в Министерство на културата заявление за преустановяване на трудовото му правно отношение по взаимно единодушие. Скандалните статуси и фотоси, които шефката от МК и член на УС на НДК Таня Цветанова е пускала от профила си във Фейсбук са надалеч по-скандални и демонстрират объркана ценностна система на някой хора в държавната администрация.

В интервала от 2012 Цветанова тиражира фотоси на Сталин, колажи с Хитлер и монахиня, показваща междинен пръст, до статуси срещу някогашния президент Плевнелиев и някогашния еврокомисар и сегашен шеф в Световната банка Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в... към профила, както и грозна подготовка за дамите в публицистиката.

От обява в уеб страницата topnovini.bg. се схваща и за формалното мнение от страна на НДК по проблема, което гласи следното:
“Съветът на шефовете на НДК е групов орган за професионално ръководство, чиято активност е ясно регламентирана в Устава на Дружеството. В този смисъл, не е функционалност нито на ръководителя, нито на членовете да съблюдават или управляват персоналното пространство, на който и да е от тях или на чиновниците. Изразяването на персонални позиции по какъвто и да е метод е персонален избор и персонална отговорност.

Всички публични позиции на управлението на НДК се показват по подобаващ ред посредством информационните канали на Национален замък на културата”

От позицията на Двореца не излиза наяве дали Таня Цветанова ще понесе отговорност за думите си и в какво ще се изрази тя - неодобрение, уволняване или следващото замитаме на случая. Становището на НДК косвено разграничава културния и конгресен център от члена на УС, заявявайки че формалните позиции на управлението се показват посредством съответните информационни канали. Подобни неприятни случки отварят доста въпроси, които заслужават освен неодобрение само че и сериозен разбор за това какви хора заемат постове от които зависят основни процеси още повече в региона на културата и имиджа на страната ни. Издънките в тази посока от страна на български служители напоследък зачестиха точно тъй като на основни постове се назначават хора които не намират смисъл да вършат разлика сред персоналното и службното или най-общо казано се самозабравят. Цветанова е взела участие интензивно в процеса по организация и утвърждение на културната стратегия за европредседателството ни, а хора които са си имали взимане предоставяне с нея не са учудени от статусите в персоналният и фейсбук профил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР