На въпрос до колко дни може да има ново решение

...
На въпрос до колко дни може да има ново решение
Коментари Харесай

Олигарсите Баневи Никога Не Са Изживяващи Такова Унижение! Вижте Какво Ги Сполетя Във Френския Арест!

На въпрос до какъв брой дни може да има ново решение юристът съобщи, че идващият стадий с Касационния съд може да отнеме 30 дни. Попитан дали е оптимист за тяхната отбрана, той съобщи, че всичко е въпрос на правна аргументация. Трябва да се проучват причините за днешното решение, сподели юристът и добави, че отбраната на този стадий не е решила какви ще са нейните причини отсега нататък. Евгения и Николай Баневи влязоха в правосъдната зала с белезници, само че пред подсъдимата пейка те им бяха свалени. Изглеждат в положително здравословно положение. В рамките на по-малко от 3 минути съдът постанови, че е склонен с предаването им на българските управляващи. След късото съвещание Николай Банев беше отведен към пандиза, в който е арестуван. Евгения Банева би трябвало да бъде отведена към пандиза в Марсилия.

Финалното решение дали ще има обжалване ще бъде взето най-късно идния понеделник. Видимо беше, че няма безапелационен отговор през днешния ден дали ще се апелира. Ако не – до 10 дни Баневи могат да бъдат предадени. Защитата ще има безапелационен отговор идния понеделник най-късно. Баневи бяха арестувани на 26 октомври на летището в Ница. Те към този момент са 26 дни в пандиза. Касационният съд би трябвало да се произнесе в период от 30 дни – към Коледа.

Ако висшите съдии потвърдят решението за екстрадиция те би трябвало да бъдат предадени в период от 10 дни. Поне на доктрина Баневи могат да бъдат предадени на българските управляващи след Нова година.

При ареста им с тях са били и трите им деца, за които сега се грижат фамилни другари. На предходното правосъдно съвещание Евгения Банева е помолила да бъде пусната от ареста, с цел да се грижи за децата си, само че е получила отвод от съда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР