На утрешната сесия съветниците от ДБ ще поискат документацията за

...
На утрешната сесия съветниците от ДБ ще поискат документацията за
Коментари Харесай

ДБ пита кмета защо крие ОС на „Пълдин туринвест“

На утрешната сесия съветниците от Демократична България ще изискат документите за пробива на Водната палата по отношение на неговата правомерност.

„ Има сериозен публичен интерес, никаква обществена информация и разискване, а в същото време са налице голям брой индикации за незаконосъобразни актове, обслужващи концепцията за пробива. “, обясниха претекстовете си съветниците.

Питане за какво кметът на Пловдив Здравко Димитров не е уведомил Общински съвет за извършено Общо заседание на акционерите на „ Пълдин туринвест “, в което общината има 25%, внасят същи по този начин общинските съветници от Демократична България Пловдив. Бизнесменът Георги Гергов управлява останалите 75% от капитала.

„ За повторно търсим отговор по проблема от кмета на Пловдив. Първото ни запитване беше през 2021 година, само че и до момента отговор няма. Защо, откакто локалният парламент е решаващият орган по въпроси в „ Пълдин туринвест “ от името на Община Пловдив, кметът не е извършил задължението си като пощальон в тази ситуация да уведоми Общински съвет за изпратената към локалната администрация покана? С каква цел кметът е нарушил наредбите? Още повече подозрения поражда и фактът, че на въпросното заседание са признати годишните финансови доклади на сдружението за 10 години обратно, заменен е съветът на шефовете и в него е влезнал самият Гергов, сина му и представители на присъдружните му компании “, изясняват Владимир Славенски, адв. Веселина Александрова, Добромира Костова и доктор Веселка Христамян.

„ Очевидно е, че Здравко Димитров крие всичко, що се отнася до „ Пълдин туринвест “. Оказва се, че Общински съвет на Пловдив, който е принципал, не знае нищо и за строителния интерес от страна на Георги Гергов посредством сдружението към парцел от 20 дка зад хотел „ SPS “ в Пловдив, за който е изискал схема виза с параметрите на застрояване на терена “, разкриват още съветниците от Демократична България.

Питане за този проблем съветниците насочиха на сесията на 30-ти септември.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР