На успехите на украинските сили в района на Харков тази

...
На успехите на украинските сили в района на Харков тази
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна тази седмица постигна военни успехи в Харковска област

На триумфите на украинските сили в региона на Харков тази седмица посвети следващото си послание към нацията украинският президент Володимир Зеленски, заяви " Укринформ ".

От в този момент нататък всяка година на 7 септември Украйна ще чества Деня на военното разузнаване - професионален празник на хора, чийто принос за нашата защита и бъдеща победа не може да бъде надценен. Преди това нямахме подобен празник съответно на държавно равнище, макар че чиновниците на военното разузнаване нормално получаваха поздравления на този ден. Подписах декрет, който извежда този ден на нужното равнище, заяви той.

 Украинците изненадаха съветските войски в Харковска област
Украинците изненадаха съветските войски в Харковска област

Атака против Балаклея

Тази седмица имаме положителни вести от региона на Харков . Вероятно всички към този момент сте гледали репортажите за интензивността на украинските бранители. Сега не е моментът да назоваваме обитаемоте места, в които се връща украинското знаме. Но пристигна време да благодарим на 25-а въздушнодесантна бригада, 92-ра обособена механизирана бригада и 80-та десантно-десантна бригада за тяхната смелост и подвиг, проявени по време на бойни задания, регистрира президентът.

По думите му, всеки триумф на военните трансформира общата конюнктура по цялата фронтова линия в интерес на Украйна.
 Русия нанесе удари в Харковска и Запорожка области
Русия нанесе удари в Харковска и Запорожка области

Има починали и ранени

Колкото по-трудно е на окупаторите, колкото повече загуби имат, толкоз по-добри ще бъдат позициите на нашите бранители в Донбас, толкоз по-надеждна ще бъде отбраната на Запорожие, Николаев и градовете на Днепропетровска област, толкоз по-бързо ще да могат да освободят Приазовието и целия юг, сподели той.

Зеленски отдели време и за украинците, държани в плен от окупаторите.  Той настоя, че на равнище украинско разузнаване и други забъркани структури и хора непрестанно се пробват да реализират освобождение на нашите военнопленници. Тази работа, по думите му, в никакъв случай не е серпантина. 
 Украйна и Русия размениха военнопленници
Украйна и Русия размениха военнопленници

Това заяви координационният център в Киев

Санкции са били наложени в сряда на 606 лица , принадлежащи към ръководещия хайлайф на Русия. Те са за 28 членове на Съвета за сигурност на Русия, 154 членове на Съвета на федерацията на Русия, 424 депутати от Държавната дума на Русия. 

Относно проектобюджета за идната година, Зеленски напомни, че това ще е бюджетът на една воюваща страна. Представители на държавното управление ще показват в елементи по-късно параметрите на плана.

Основните цели са пет. Повече от трилион гривни ще бъдат отпуснати за бранша за сигурност и защита през идната година. Това ще бъде приоритет номер едно. Социалните отговорности би трябвало да бъдат обезпечени в цялостен размер. Правителството има за задача да индексира пенсиите на всички наши пенсионери. 

За да се обезпечи финансова и обществена непоклатимост обаче, в това време е належащо да се понижат оптимално всички некритични разноски на страната, всичко, което не оказва помощ на защитата, не оказва помощ на икономическото развиване на страната, общественото и културно обезпечаване. на нашите хора. Съответно държавното управление би трябвало да показа стратегия за понижаване на разноските за държавните предприятия и институциите, които не дават отговор на потребностите на това изключително време. 
 Европейска комисия предлага още 5 милиарда евро помощ за Украйна
Европейска комисия предлага още 5 милиарда евро помощ за Украйна

Като част от избавителния пакет от 9 милиарда евро, контрактуван през май

Четвърта е интензификацията на икономическите връзки . Запазва се програмата за кредитиране " 5-7-9% ". Ще има и други стратегии и решения, които би трябвало да оказват помощ на бизнеса да работи, да резервира работни места и да притегли нови чиновници. Ще бъде основан и специфичен фонд за възобновяване, който ще се попълня по-специално за сметка на иззетите съветски активи.

Зеленски обори изказванието на Русия, че по-голямата част от украинското зърно  ненужно 

За разлика от Русия ние не вършим расистко разделяне на света на заслужаващи сигурност и сякаш не заслужаващи, на заслужаващи да живеят без апетит и сякаш не. Ние поддържаме всички хора, всички страни. И тези, които ни оказват помощ, и тези, които към момента се въздържат да ни оказват помощ. И тези, които са по-стабилни, и тези, които са по-малко постоянни. Още един път наблягам: Украйна беше, е и ще бъде поръчител за международната продоволствена сигурност, съобщи още Зеленски.
 Украйна усилва износа на зърно с 20-30% всеки месец
Украйна усилва износа на зърно с 20-30% всеки месец

Страната през август е изнесла съвсем 4,6 милиона тона зърно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР