На условна присъда от 3 години бе осъден бившият министър

...
На условна присъда от 3 години бе осъден бившият министър
Коментари Харесай

Осъдиха бивш икономически министър на България

На условна присъда от 3 години бе наказан някогашният министър на стопанската система и енергетиката на България Румен Овчаров. Решението е на Спациализирания съд, написа " Дарик ". Той получи 2 години " отнемане от независимост " с 3 години изпитателен период.
Припомняме, че Румен Овчаров бе приет за отговорен за умишлена занемареност за това, че в качеството си на върховен държавен чиновник и принципал на " Мини Бобов дол " е нарушил отговорностите си и не упражнил надзор върху активността на изпълнителния шеф на мината Пламен Стефанов. С контракт за наем били трансферирани изключителните права за рандеман на въглища на частната компания „ Ораново “.  От това са настъпили вреди за страната в изключително огромни размери – над 16 550 000 лв.. Спецсъдът почете гражданския иск за същата сума против Овчаров, като постанови и лишаването му от правото да заема държавна и социална служба за период от 3 години .
Съдебният състав стимулира решението си за налагане на условна присъда с чистото правосъдно минало и отдалечеността във времето на осъщественото закононарушение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР