На уникално зрелище ще имат възможност да станат свидетели жителите

...
На уникално зрелище ще имат възможност да станат свидетели жителите
Коментари Харесай

Френски артисти изнасят спиращ дъха спектакъл в Пловдив

На неповторимо представление ще имат опция да станат очевидци жителите и гостите на Пловдив. Спектакълът „ Място на битие “ / “LIEU d’ÊTRE “/ ще оживее още довечера на фасадата на медицинските общежития в регион „ Западен “. Проектът се осъществя в границите на програмата за Европейска столица на културата и започва през 2018-та с поредност от работилници и срещи с жителите на града.

Снощи беше генералната подготовка на представлението. В него вземат участие 22 български непрофесионални танцьори и петима френски експерти. Именно чужденците се включват в най-зрелищната част от пърформънса – спускането с въжета по фасадата на високата постройка.

„ Задачите на всички участници са частично измислени от нас самите, частично заложени ни от хореографката. Има една първа част, в която показваме яд по прозорците. След това показваме единство първо на дребни групи, по-късно на всички дружно. После долу на масите, когато танцуваме дискутираме, обсъждаме доста значим въпрос, доста значимо решение, което би трябвало да вземем. И най-после, гледаме танцьорите, които сме избрали да носят нашата дума и да се бият на наше място. Които с въжетата, танцувайки по стената и показват търсенето за нов метод на основаване на едно утопично общество “, споделя за концепцията на спектакъла Вероника Петрова, която е участник и посредник на плана.

Официалната премиера на екзотичното зрелище е през днешния ден от 19 часа на фасадата на Блок 1 на Медицинските общежития в регион „ Западен “. Представлението ще бъде повторено на следващия ден, още веднъж от 19 часа, а финалният театър е в неделя – 16 юни, от 12 часа на обяд.

Спектакълът „ Място на битие “ се организира с поддръжката на Фондация „ Пловдив 2019 “ и е част от програмата на Европейска столица на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР