На украинските сили може да им се наложи да направят

...
На украинските сили може да им се наложи да направят
Коментари Харесай

Украйна е готова на тактическо отстъпление в Северодонецк

На украинските сили може да им се наложи да създадат известно оттегляне в Северодонецк, само че те няма да се изтеглят от града и през днешния ден яростните боеве в него не престават, съобщи украинският шеф на Луганска област Серхий Хайдай, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Става дума за оттегляне до по-добре укрепени позиции вътре в града, разясни Хайдай.

Украйна чака Русия да ускори бомбардировките на Северодонецк и да предприеме огромна атака, в която да концентрира всички си сили, сподели регионалният шеф по малкия екран.

" Сраженията не престават и никой няма да се изтегля от града, макар че нашите бойци са принудени да правят отстъпка до по-добре укрепени позиции. Това не значи, че някой се отхвърля от града - никой няма да се откаже от нищо. Възможно е обаче те да би трябвало да създадат известно оттегляне ", посочи Хайдай.

" Очакваме съществено усилване на артилерийския обстрел и на бомбардировките на Лисичанск и Северодонецк, огромни настъпления по посока на Северодонецк и Попасна и още опити за секване на река Сиверски Донец ", съобщи регионалният шеф.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР