На украинската икономика са ѝ необходими 35 години и дружба

...
На украинската икономика са ѝ необходими 35 години и дружба
Коментари Харесай

35 години са необходими за възстановяване на украинската икономика

На украинската стопанска система са ѝ нужни 35 години и дружба с Русия, с цел да доближи равнището си от 2013 година През последните 5 години стопанската система на страната е изгубила сред 75 и 80 милиарда USD от редуциране на търговията си с Русия, пресметнаха украински депутати. За да може украинската стопанска система да се върне на равнищата от 2013 година са ѝ нужни 35 години, както и възобновяване на връзките с Руската Федерация.

Приоритетна задача за растеж на Брутният вътрешен продукт на Украйна е прекратяването на спора в Донбас. Това е и една от главните цели на новоизбрания президент Володимир Зеленски. Дори това да се случи, Украйна още веднъж ще би трябвало да води компромисна политика, счита депутатът от Върховната Рада Вадим Новински. „ Русия е наш комшия и от това няма по какъв начин да се отървем и в продължение на епохи ще е наш комшия и за това са нужни естествени отношения”, добавя депутатът.

За първото тримесечие на настоящата година стопанската система на Украйна е повишена до 2.2% в съпоставяне със същия интервал на 2018-а, сочат данните на Националния статистически институт на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР