На ужилените клиенти на Олимпикв България, които ще трябва да

...
На ужилените клиенти на Олимпикв България, които ще трябва да
Коментари Харесай

На ужилените клиенти на Олимпик в България ще бъдат осигурени условия за адекватно съдебно представяне в Никозия



На ужилените клиенти на „ Олимпик ”в България, които ще би трябвало да подадат искове за възобновяване на суми за предварително прекратените си застрахователни контракти, ще бъдат обезпечени условия за съответно правосъдно показване в Никозия, увери временият ликвидатор на компанията Павлос Накузи.

50 млн. евро може да доближи цената на заплащанията към наранени от „ Олимпик ” след оповестяването на компанията в ликвидацията, съгласно предварителни оценки. Това включва частта от застрахователните награди, които би трябвало да бъдат възобновени, както и покриване на искове за злополуки, настъпили преди прекратяването на договорите от 18 август.

На българските клиенти на „ Олимпик ” ще бъдат обезпечени условия за съответно правосъдно показване в Никозия, увери временият ликвидатор на компанията Павлос Накузи.

„ Като част от ликвидационната процедура, когато тя стартира, всеки, на който „ Олимпик ” дължи пари, ще би трябвало да подаде иск с доказателства за това, употребявайки специфичен формуляр, който би трябвало да бъде удостоверен в съд в Кипър или в посолството на Кипър в София. Българските клиенти ще могат да упълномощят някого да работи от тяхно име в Кипър. В закона е регламентирано, че те имат право да попълнят формуляра на личния си език. Тъй като обикновено той ще бъде на гръцки език, ние ще намерим метод той да бъде и на български език също ”, обясни Павлос Накузи.

От кипърския Фонд за автомобилно обезпечаване /Гаранционния фонд/ считат, че съгласно наличната все още информация за предстоящи искове средствата ще бъдат задоволителни, с цел да се оправи той с нужните заплащания по случаи на „ Олимпик ”. Трансгранични съглашения регламентират отговорностите на гаранционния фонд към притежателите на полици в други страни и кипърската конструкция е подписала такова съглашение със своя български сътрудник, показаха от фонда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР