На училище Най-малкото училище в света, в което учат две

...
На училище Най-малкото училище в света, в което учат две
Коментари Харесай

Най-малкото училище в света, в което учат две деца

На учебно заведение Най-малкото учебно заведение в света, в което учат две деца На дребния гръцки остров няма магазини, нито пък някакви служби. Даже доктор и връзка с интернет няма. Но островчето си има учебно заведение, а единствените възпитаници в него са братята Христос и Панайотис  Христо Боснев 13 септември 2019, 11:02 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Най-малкото учебно заведение в света, в което учат две деца
Най-малкото учебно заведение в света, в което учат две деца
 Въпросите, на които всеки родител би трябвало да отговори след първия образователен ден
Въпросите, на които всеки родител би трябвало да отговори след първия образователен ден
 Когато родителите си мислят, че ти към момента си малко дете
Когато родителите си мислят, че ти към момента си малко дете
 7 знака, че сте по-умни, в сравнение с смятате
7 знака, че сте по-умни, в сравнение с смятате
 Неофит Рилски: патриархът на българските учители и книжовници
Неофит Рилски: патриархът на българските учители и книжовници
 Как да накарате детето да обикне учебното заведение
Как да накарате детето да обикне учебното заведение
 Какво да създадем, в случай че детето ни е жертва на тормоз в учебно заведение
Какво да създадем, в случай че детето ни е жертва на тормоз в учебно заведение
 Колко получават учителите в Германия
Колко получават учителите в Германия

ратята Христос и Панайотис вървят 30 минути пешком, прекосявайки целия остров Арки, с цел да стигнат до учебното заведение.

Всяка заран в дребното учебно заведение ги посреща учителката Силия Димитрикополу. Момчетата са единствените й възпитаници.

Първият час е по гръцки език - писане, граматика, пунктуация. Това е значимо най-много за Христос. Момчето е на 7 години и е във втори клас. Брат му Панайотис е по-голям и би трябвало да учи в гимназия, само че тук такава няма.

На дребния гръцки остров няма магазини, нито пък някакви служби. Даже доктор и връзка с интернет няма. Но островчето си има учебно заведение, а единствените възпитаници в него са братята Христос и Панайотис.

„ Тук съм си като вкъщи с децата, а не като учителка в учебно заведение. Отношенията ни са доста близки. Всеки ден споделяме възприятията си “, споделя Силия.
 Силия Димитрикополу
Силия споделя, че е доста значимо да приготви двамата си ученика за живота оттатък острова.

И защото всички учебници са съобразени с даденостите на градския делник, Силия с доста самообладание изяснява на двамата си възпитаници по какъв начин човек се вози в рейс или по какъв начин действат светофарите.

Христос и Панайотис слушат деликатно.

„ Нямам съученици, само че пък си имам братя и сестри. У дома играем дружно, а с дребния ми брат вървим и на учебно заведение. Двамата се занимаваме доста добре “, споделя Панайотис.

Къде по света е най-хубаво и най-лошо да си дете

Голямото междучасие продължава 20 минути. Тук няма учебен звънец.

Силия залага доста на игри като баскетбола, тъй като предизвикват работата в екип. Но тук това е невероятно, тъй като няма по какъв начин да се образуват тимове.

„ Виждам, че са щастливи и удовлетворени, само че въпреки това ме натъжава, че са сами. Знам, че двамата биха са чувствали чудесно в едно учебно заведение с доста съученици “, споделя учителката пред камерата на DW.
 Братята Христос и Панайотис
Следобедните часове е време за спонтанната родителска среща в дома на двамата братя. 12-годишният Панайотис би трябвало да учи в гимназия, изяснява Силия, само че за задачата той би трябвало да отиде с транспортен съд до прилежащия остров.

За 30-те жители на острова единствената връзка с континенталната част на страната е транспортен съд, който идва 4 пъти седмично.

Тук няма нито доктор, нито някакви служби. Хората живеят от лов на риба и овцевъдство. Доходите им са нищожни.

Младата учителка идва от Атина и е тук единствено за 1 година.

„ Имам чувството, че пребивавам в някаква паралелна Гърция, която е изцяло откъсната от градската част на страната. Там въобще си нямат разбиране по какъв начин оцеляват хората в отдалечените райони, при какви условия живеят и какви трудности би трябвало да преодоляват “, споделя Силия.

На идващия ден двамата възпитаници се насочат на екскурзия из острова за часа по география. Правят фотоси и географска карта за туристите.

Понякога учителката се учи от учениците си - по какъв начин се лови риба, да вземем за пример.

Скоро обаче всичко това няма да го има, тъй като островното учебно заведение ще бъде затворено, откакто и Христос го напусне. На остров Акри няма по-малки деца от него.


Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Източник: малко учебно заведение .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
12 коментара Не пропускай  Най-новата специалност в София – джусър, работиш, когато искаш Най-новата специалност в София – джусър, работиш, когато искаш  <br> „ Господи, апелирам те, <strong> желая да пребивавам </strong>! “ <br>
„ Господи, апелирам те, желая да пребивавам ! “
 <br> <strong> Подпийналите Кейт, Уилям </strong> и още звезди хванати в крачка (СНИМКИ) <br>
Подпийналите Кейт, Уилям и още звезди хванати в крачка (СНИМКИ)
 <br> Мадокс проговори за връзките си с <strong> Брад Пит </strong> <br>
Мадокс проговори за връзките си с Брад Пит
Последни  <p><strong>Най-малкото учебно заведение в&nbsp;света</strong>, в което учат две деца</p> Най-малкото учебно заведение в света, в което учат две деца  По 60 аборта приблизително дневно в България, първи сме в Европейски Съюз По 60 аборта приблизително дневно в България, първи сме в Европейски Съюз  <p>Мъжът, който <strong>оцвети бактериите</strong></p> Мъжът, който оцвети бактериите  <p>Две дами ще се борят за оставане в<strong> &bdquo;Игри на волята&ldquo;</strong></p> Две дами ще се борят за оставане в „ Игри на...  <p>Бъбреци за обмен &ndash; безвредна ли е трансплантацията в Турция</p> Бъбреци за обмен – безвредна ли е...  Porsche 911 GT3 RS Weissach Package (2019) Класираха най-печелившите коли през 2019 година  Деми Мур Деми Мур театралничи гола за известно списание (СНИМКИ)  <p>Милена Фучеджиева: <strong>&bdquo;Ходила съм по ръба неведнъж&rdquo;</strong></p> Милена Фучеджиева: „ Ходила съм по ръба...  <p><strong>Меган се завърна</strong> публично след раждането (СНИМКИ)</p> Меган се завърна публично след раждането (СНИМКИ)  полиция Пребиха готвач в хотел, шефът му получи инфаркт  <p>В Бургас: падна стена на постройка поради градеж на друга</p> В Бургас: падна стена на постройка поради градеж на друга  Мартин Кейнинг Този мъж изпрати "Излел е Дельо бунтовник " в...  Потоп в Испания, жертви и ранени Потоп в Испания, жертви и ранени  <p><strong>За мързеливите</strong>: хрумвания за елементарно и бързо почистване <strong>без скандали</strong></p> За мързеливите: хрумвания за елементарно и бързо почистване без...  Слабост в SIM картите разрешава следене посредством SMS Слабост в SIM картите разрешава следене посредством SMS  <p>1911: <strong>Първи снимки</strong> след откриването на <strong>Мачу Пикчу</strong></p> 1911: Първи фотоси след откриването на Мачу Пикчу  <p>В предишното е имало <strong>пингвини с размерите на човек</strong></p> В предишното е имало пингвини с размерите на човек  <p><span style= Планетата, на която откриха вода, не наподобява на Земята  Голям пожар бушува край Котел Голям пожар бушува край Котел  Учители готвят митинг в първия образователен ден Учители готвят митинг в първия образователен ден Всичко от през днешния ден Виц на деня Студент на изпит по история на Българска комунистическа партия. Не знае нищо. Професорът обезверено пита: - Знаете ли най-малко какво е станало на 9 септември 1944 година?… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  В Тихия океан се заражда топлинна вълна, която ужасява учените  Липсата на секс след 50-годишна възраст крие опасности за здравето  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век  Денят, в който Русия изостави България Денят, в който Русия изостави България  Министър за госпожа Макрон: Тази жена в действителност е грозна  Човекът, който сплоти Княжество България и Източна Румелия в картина bool(false) Водещи вести  Потоп в Испания, жертви и ранени Потоп в Испания, жертви и ранени  полиция Пребиха готвач в хотел, шефът му получи инфаркт  <p>Бъбреци за обмен &ndash; безвредна ли е трансплантацията в Турция</p> Бъбреци за обмен – безвредна ли е трансплантацията в Турция  <p><span style= Планетата, на която откриха вода, не наподобява на Земята  <p>Кметските избори: Кои са кандидатите</p> Кметските избори: Кой, къде и против кого  По 60 аборта приблизително дневно в България, първи сме в Европейски Съюз По 60 аборта приблизително дневно в България, първи сме в Европейски Съюз  Мартин Кейнинг Този мъж изпрати " Излел е Дельо бунтовник " в космоса  <p>1911: <strong>Първи снимки</strong> след откриването на <strong>Мачу Пикчу</strong></p> 1911: Първи фотоси след откриването на Мачу Пикчу  <p>Милена Фучеджиева: <strong>&bdquo;Ходила съм по ръба неведнъж&rdquo;</strong></p> Милена Фучеджиева: „ Ходила съм по ръба нееднократно ”  Деми Мур Деми Мур театралничи гола за известно списание (СНИМКИ)  Porsche 911 GT3 RS Weissach Package (2019) Класираха най-печелившите коли през 2019 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР