На училище Любимите ни книги, които (не) прочетохме в училище

...
На училище Любимите ни книги, които (не) прочетохме в училище
Коментари Харесай

Любимите ни книги, които прочетохме в училище

На учебно заведение Любимите ни книги, които (не) прочетохме в учебно заведение Бивши, сегашни и бъдещи възпитаници – този месец влизаме в класната стая  Ванеса Николова 2 септември 2019, 10:53 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Любимите ни книги, които (не) прочетохме в учебно заведение
Любимите ни книги, които (не) прочетохме в учебно заведение
 Забраненото учебно заведение: за какво някои дами са лишени от обучение
Забраненото учебно заведение: за какво някои дами са лишени от обучение
 Как да подготвим детето за първи клас в няколко лесни стъпки
Как да подготвим детето за първи клас в няколко лесни стъпки
 Какъв е първият образователен ден в другите елементи по света
Какъв е първият образователен ден в другите елементи по света
 Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан
Къде не пишат домашни, учат върху лодки и вървят на учебно заведение със аероплан
 Как да превърнем ставането за учебно заведение заран в лесна игра
Как да превърнем ставането за учебно заведение заран в лесна игра
 Най-странните учебни правила
Най-странните учебни правила
 Българин с кариера в Холивуд ще учи български възпитаници по какъв начин се прави бизнес
Българин с кариера в Холивуд ще учи български възпитаници по какъв начин се прави бизнес

ом септември почука на вратата, настроението в съвсем всеки дом става учебно.

Когато сме деца, не всеки път обръщаме задоволително внимание на листата с книги, който би трябвало да прочетем през лятото.

Задължителната литература, която се учи в учебно заведение, крие доста съкровища и, в случай че не сте ги разкрили, до момента в който сте били възпитаници, не се тревожете. Никога не е късно.

Списъкът с книги, които ви предлагаме да прочетете през септември, е отдаден на учебната литература и творбите, които са оставили дълготраен отпечатък в детството ни.

View this post on Instagram
A post shared by Camila Orellana (@camiorellana) on Aug 28, 2019 at 8:56am PDT

„ Пипи Дългото Чорапче” – Астрид Линдгрен

„ Ние живеем, с цел да вършим положително на другите хора. Аз да вземем за пример, пребивавам единствено поради това. А другите хора, забавно те защо живеят.”

Едва ли има човек, чието сърце да не се разтапя, постоянно щом види момиченцето с лудите червенокоси плитки, облечено в шарени облекла, обикалящо към своята Вила Вилекула с чудатия си кон, маймунката господин Нилсон и двамата си другари Томи и Аника.

„ Пипи Дългото Чорапче” е обичаната детска книга на редица генерации.

От ръцете на авторката Астрид Линдгрен се ражда един от шедьоврите на международната литература, освен за деца, само че и за възрастни.

Чудатите истории за Пипи и нейните завършения се раждат в главата на писателката, до момента в който щерка ѝ е болна и си стои у дома, а тя е принудена да измисля приказки, с които да я разсейва.

View this post on Instagram
A post shared by Macabéa Sebo Virtual (@sebomacabea) on Aug 30, 2019 at 1:45pm PDT

„ Робинзон Крузо” – Даниел Дефо

„ Интересно е по какъв начин страхът от заплахата е 10 хиляди пъти по-ужасяващ от самата опасност”

Романът на английския публицист Даниел Дефо е характерен представител на просвещенската литература, която от края на 17-ти до началото на 19-ти век кръстосва Европа и трансформира светогледа на другите общества.

Просвещението е един самобитен митинг на културната каста от обществото, която се обръща против открития максимализъм и насочва погледа си към науката, философията, смисъла на живота и безконечните въпроси на Вселената.

„ Робинзон Крузо” бяга надалеч от политиката, само че споделя за вътрешните битки и трансформации във всеки един човек. Романът на Даниел Дефо приказва за един нравствен катарзис, осъзнаване на същински значимите неща в живота.

Романът за приключенията на обичания на генерации корабокрушенец отваря вратите към доста значими въпроси, които всеки човек би трябвало да си зададе.

Изганието на безлюдния остров не е наказване, а подарък от ориста и мотив за Робинзон да огледа не от вътрешната страна на открито, а извън във вътрешността, да се вгледа в душата си и да открие себе си още веднъж.

View this post on Instagram
A post shared by Martin (@justmybookstagram) on Sep 22, 2017 at 3:54am PDT

„ Тютюн” – Димитър Димов

„ Ако изпушиш три цигари, четвъртата ще ти се стори безвкусна. Ако прекараш две нощи в обич, третата ще те отегчи. А нейните цигари и нейната обич от 10 години насам бяха едни и същи!”

Много възпитаници вземат решение да се измъкнат от отговорността и вместо да прочетат романа на Димитър Димов се задоволяват с няколко неразбираеми и неточни резюмета в мрежата.

Дори и да сте създали това по време на образованието си в гимназиалния стадий, не забравяйте „ Тютюн”, а безусловно си отделете време и го прочетете.

„ Тютюн” е разказ, който не може да бъде съпоставен с различен в българската литература 40-те и 50-те години на предишния век.

„ Тютюн” е прогресивен, дръзновен, избухлив. Историите в него вълнуват, героите оживяват пред очите ви, а мисълта за това какво ще се случи в идната глава ще ви остави будни цяла нощ.

View this post on Instagram
A post shared by Leif Larsson (@leilar2) on Jul 27, 2019 at 12:26am PDT

„ Емил от Льонеберя” – Астрид Линдгрен

„ Емил от Льонеберя е най-палавото момче в Швеция, а може би и в целия свят. Той прави повече пакости в сравнение с са дните в годината… Но, когато в една страшна зимна нощ никой не смее да откара болния Алфред на доктор, Емил впряга шейната и потегля самичък против виелицата”

Историите за пакостите на дребния Емил от Льонеберя са безконечни и непреходни.

Независимо от възрастта, те сигурно са забавни и занимателни за всеки, който се втурне да ги чете още веднъж.

View this post on Instagram
A post shared by @alwayswithmybook on Jan 23, 2019 at 6:34am PST

„ Бел Ами” – Ги дьо Мопасан

„ Хитрите ще си извоюват място, останалите ще загинат. Такъв е законът на нашето общество”

Романът на френския създател Ги дьо Мопасан споделя за лъжливата обич като средство да се издигнеш по-нагоре в обществената стълбичка.

Творбата от 1885г. осъжда нравите на парижкото общество от 19-ти век и подлага на критика неналичието на морал и идеали в един свят на интриги и ползи.

"Бел Ами " е четиво, настоящо и през днешния ден, което кара читателя да премисли своя нравствен свят. Романът на френския създател е като една машина на времето, която потвърждава, че обществото не претърпява огромни промени във връзка с душевното си развиване и битките за власт и пари постоянно са били и постоянно ще си останат същите.

По тематиката  Книгите, които наложително би трябвало да имаме у дома Книгите, които наложително би трябвало да имаме у дома  Книгите, които всички споделят, че са прочели (но не до края) Книгите, които всички споделят, че са прочели (но не до края)  Книгите, които да прочетем през август: черни дупки, пътешестване през Ада и още Книгите, които да прочетем през август: черни дупки, пътешестване през Ада и още  Книгите, които да прочетем през юли Книгите, които да прочетем през юли  Книгите, които да прочетем през юни Книгите, които да прочетем през юни  Книгите, които да прочетем през май Книгите, които да прочетем през май  Книгите, които да прочетем през април Книгите, които да прочетем през април  Книгите, които да прочетем през март Книгите, които да прочетем през март

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ванеса Николова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Септември стартира със слънчево време и заплаха от пожари Септември стартира със слънчево време и заплаха от пожари  Ураганът Дориан доближи Бахамите, ветрове от 240 км/ч Ураганът Дориан доближи Бахамите, ветрове от 240 км/ч  Мая Манолова ще разгласи кандидатурата си за кмет на 4 септември Мая Манолова ще разгласи кандидатурата си за кмет на 4 септември  <br> <strong> Празник е! </strong> Днес не се дава заем и не се изнася нищо от къщата <br>
Празник е! Днес не се дава заем и не се изнася нищо от къщата
Последни  <p>Любимите ни книги, които <strong>(не) прочетохме</strong> в училище</p> Любимите ни книги, които (не) прочетохме в учебно заведение  <p>Защо някои <strong>жени </strong>са лишени от <strong>образование</strong></p> Защо някои дами са лишени от обучение  <p>ГЕРБ първи за изборите: Приеха документите без забележка</p> ГЕРБ първи за изборите: Приеха документите без забележка  Да се върне ли смъртното наказване, да въведем ли химическа кастрация Да се върне ли смъртното наказване, да въведем ли...  <p>Джерард Бътлър основава екшън по български в <span style= Джерард Бътлър основава екшън по български в „ Код:...  <p>Полиция и жандармерия нахлуха в столичния квартал &bdquo;Христо Ботев&rdquo;</p> Полиция и жандармерия нахлуха в столичния квартал...  <p>Проф. Начев - по какъв начин да спрат измамите с парите за здраве</p> Проф. Начев - по какъв начин да спрат измамите с парите за здраве  <p>Електрическата гражданска война на VW стартира след седмица</p> Електрическата гражданска война на VW стартира след седмица  Григор Димитров За първи път Григор Димитров на четвъртфинал в Съединени американски щати  <p>Жесток скандал сред Полша и Русия</p> Жесток скандал сред Полша и Русия  Гледката на марсохода Curiosity към резултатите от пясъчната стихия Снимки от Марс търсят места за бъдещите бази на SpaceX  <p>&bdquo;Алтернатива за Германия&rdquo;: Наказахме Меркел</p> „ Алтернатива за Германия”: Наказахме Меркел  Красимир Каракачанов Каракачанов: Трябва да има смъртно наказване  DW: Британците напущат Европейски Съюз, в Източна Европа не се тревожат DW: Британците напущат Европейски Съюз, в Източна Европа не се...  Шестима от ало-измамниците от Левски остават в ареста Шестима от ало-измамниците от Левски остават в ареста  Реджеп Ердоган Ердоган разгласи началото на огромна правосъдна промяна  ГЕРБ се записват за изборите в понеделник ГЕРБ се записват за изборите в понеделник  <p>Какво съставлява детекторът на лъжата в Египет</p> Какво съставлява детекторът на лъжата в Египет  <p><strong>Във Варшава</strong>: Германия изиска амнистия от Полша&nbsp; &nbsp;</p> Във Варшава: Германия изиска амнистия от Полша ...  <p><strong>1967:</strong> Разруха в Детройт</p> 1967: Разруха в Детройт Всичко от през днешния ден Виц на деня Един човек всяка вечер сядал в кръчмата и си поръчвал по три ракии. Една вечер сервитьорката го попитала: - Господине, това някакъв обред ли е?… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето П
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР