На учебния полигон “Ново село“ тече учебната подготовка с наименованието

...
На учебния полигон “Ново село“ тече учебната подготовка с наименованието
Коментари Харесай

На полигона “Ново село“ протича учението Платинум лайън

На образователния полигон “Ново село “ тече образователната подготовка с наименованието " Платинум лайън ". Тя е с присъединяване на представители на сухопътните войски, военно-въздушните сили и други поделения на българската войска, както военни от силите на Съединени американски щати в Европа. Добромир Видев осведоми:

Медицинска евакуация, обстрелване на терористи и завладяване на тяхната щаб квартира са елементи от учението, което е на тематика тази година " Многонационален механизиран батальон ", който би трябвало да подкрепя локалните органи на властта посредством осъществяване на стабилизиращи дейности в назначената зона за отговорност.

Целта е да се увеличи взаимоотношението и оперативните качества на участващите формирования от НАТО и страните сътрудници при провеждането на взаимни дейности.

В самото обучение вземат участие до 700 военнослужещи и 100 единици бойна и транспортна профилирана сухопътна техника.

Участващи страни са България, Съединени американски щати, Албания, Грузия, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора.

Чуждестранното присъединяване в взаимната подготовка се свежда до 500 военнослужещи с щаб на въоръжение и снаряжение 23 единици сухопътна и две единици авиационна техника.

Самото обучение " Платинум лайън " продължава до десети август, а през днешния ден беше показано на публицистите какви дейности могат да бъдат направени взаимно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР