На учебния полигон "Ново село" край Сливен днес бе открито

...
На учебния полигон "Ново село" край Сливен днес бе открито
Коментари Харесай

Започна най-голямото многонационално учение в Черноморския регион Saber Guardian 2017

На образователния полигон "Ново село " край Сливен през днешния ден бе намерено най-голямото многонационално обучение в Черноморския район Saber Guardian 2017 /SG17/.

В него ще вземат участие към 25 000 военнослужещи от 22 съюзнически и партньорски страни. Saber Guardian 2017 е годишно интернационално обучение в интервала 11-20 юли т.г. под управлението на Командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа, взаимно с въоръжени сили на страните-домакини. България, Румъния и Унгария поделят семейството на SG17, като интегрираните в него 18 учения ще бъдат осъществени на територията на трите страни.

"Мащабът на учението във връзка с броя на участващите страни и военнослужещи акцентира повишената нужда за групови старания за гарантиране на сигурността и мира в Източна Европа. " Това сподели по време на церемонията по откриването вицеадмирал Емил Евтимов, заместник-началник на защитата, представен от Българска телеграфна агенция.

"В учението Saber Guardian демонстрираме една невероятна дарба за въздържане посредством концентриране на бойната мощност на многонационалната дивизия ". Това сподели в словото си генерал-майор Джон Гронски от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа. "Дивизията включва танкови, пехотни, инженерни, артерилийски, военновъздушни формирования и специфични сили и има взаимни качества за напредване на персонален състав, въоръжение и техника от България към Грузия по Черно море. "

Предстои на полигона да бъдат открити 10 новоизградени обекти и уреди. Сред тях са ремонт на мост от националната пътна мрежа над река Мараш, вертолетна площадка, авиационен действен център, постройка за надзор на стрелбищен полигон, склад, многоцелеви склад, пътна инфраструктура, открит паркинг с твърда настилка, кран и кула за подготвителни цели. Проектите са финансирани с над 4 милиона $ от американо-европейските капиталови фондове за създаване на уреди в поддръжка на въздушни интервенции, за поддръжка, образователни полигони, както и пътища и мостове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР