На тях се падат цели 95% от приходите на компанята

...
На тях се падат цели 95% от приходите на компанята
Коментари Харесай

Партньори правят корпоративния бизнес на Microsoft

На тях се падат цели 95% от приходите на компанята в този сегмент

Партньорите на Microsoft оферират облачни решения и услуги на клиентите против абонамент (източник: Microsoft)

Около 95% от приходите на Microsoft на корпоративния пазар идват от сътрудници, разкри върховен управител на компанията по време на конференцията „ State of the Channel “, за която оповестява Computer Business Review.

В момента Microsoft притегля по 7500 нови сътрудници на месец, до момента в който през юни 2018 година този индикатор е бил 7000, а две години по-рано – 4000-4500, добавя Габриела Шустер, началник на партньорския бизнес на компанията.

По нейните думи, партньорската стратегия Cloud Solution Provider е най-бързо растящият модел за лицензиране на Microsoft. Приходите на компанията от тази активност са се нараснали с 31% за последните 12 месеца.

Участниците в Cloud Solution Provider оферират облачни решения на клиентите и услуги на база Microsoft артикули. Програмата обгръща Microsoft Office 365, Azure, Skype for Business, SharePoint Online, Exchange Online и други решения.
още по тематиката
Освен дистрибуция на облачни решения, сътрудниците оферират спомагателни услуги, включително автоматизация на фактурирането, ръководство на абонаменти и техническа поддръжка.

Клиентите с облачни планове могат да разчитат на сложна предпродажбена поддръжка от страна на участниците в програмата – да вземем за пример, продуктови и механически съвещания, финансова и маркетингова помощ.

Cloud Solution Provider допуска ежемесечен абонамент, който може да се трансформира според от потреблението на продуктите. За разлика от този модел, договорите Microsoft Enterprise Agreement включват местни внедрявания на програмен продукт в продължение на три години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР