На церемония в Сингапур бяха обявени 50-те най-добри ресторанти в

...
На церемония в Сингапур бяха обявени 50-те най-добри ресторанти в
Коментари Харесай

Обявиха топ 50 на най-добрите ресторанти в света за 2019 г.

На гала в Сингапур бяха оповестени 50-те най-хубави заведения за хранене в света за 2019-та година. За първи път френски ресторант застана отпред на влиятелната ранглиста, която се прави от 18 години.

Ресторант " Миразюр " е най-хубавият в света. Намира се във френския град Мантон и е прочут освен с неповторимата си панорама към Лазурния бряг, само че и със своя шеф-готвач.

Аржентинецът Мауро Колагреко има три звезди " Мишлен ", като третата му беше присъдена при започване на тази година. Сега неговият ресторант се изкачи на върха, измествайки миналогодишният победител - италианският " Остерия Франческана ", който също е с три звезди " Мишлен ".

Менюто във френския ресторант е въодушевено от морето и включва кулинарни шедьоври, като да вземем за пример солено цвекло от градината на ресторанта с крем от хайвер.
Шеф Мауро Колагреко: Невероятно! Нямам думи да го опиша! Ние виждаме нещата по този начин - да работим с обич и да сме щастливи с работата си.
Мексиканката Даниела Сото-Инес беше отличена като най-хубавата жена шеф-готвач.
Даниела Сото-Инес, шеф-готвач: Като мексиканска жена и началник на разнороден екип, имам вяра, че всеки ден, с всяко ядене и всеки посетител можем да се борим против незнанието и предразсъдъците, съгласно които щастието и фантазиите ни нямат значение. Но ние можем да ги изпълним.
На второ място в класацията за 2019-та е датският ресторант " Нома ", а в първата десетка попадат още един френски ресторант, три испански, два от Перу и един от Тайланд.

 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР