На церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров,

...
На церемония в присъствието на премиера
Бойко Борисов, главния прокурор Сотир
Цацаров,
Коментари Харесай

Ръководството на вътрешното министерство връчи 341 нови служебни автомобила

На гала в наличието на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев министърът на вътрешните работи връчи 341 нови служебни автомобила. Те са предопределени за няколко областни дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в осъществяване на проект по Фонд „ Вътрешна сигурност “ на ЕС „ Подкрепа за оправянето с миграционния натиск по българските външни граници “, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на Р България през есента на 2016 г. Автомобилите ще бъдат разпределени между 9 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана, Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция "Жандармерия ". Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните транспортни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.

Министър Маринов пожела на служителите на реда да работят с тях в интерес на хората. „ Новите коли са предопределени за запазване на обществения ред в граничните зони. Те са за регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, на чиято територия има външни граници за Европейски Съюз. Друга част от тях ще бъдат разпределени в жандармерийските подразделения в страната, защото те главно вземат участие в обезпечаването на дребните населени места и труднодостъпните зони, където полицейски екипи недостигат “, сподели на церемонията министър Маринов.



*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР