На церемония в ОУ Кочо Честеменски“ кметът на район Централен“

...
На церемония в ОУ Кочо Честеменски“ кметът на район Централен“
Коментари Харесай

Кметът на Централен награди деца математици

На гала в ОУ „ Кочо Честеменски “ кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов  връчи награди на спечелилите в надпреварата по ментална аритметика „ Математически секрети и загадки с абакус “

В него участваха деца и възпитаници от детски градини, учебни заведения и клубове от  Пловдив на възраст от 5 до 10 години. Малките математици решаваха  65 задания, като първите 35 от тях бяха на сметало абакус, а останалите 30 – на мислено сметало.

„ Математиката е в основата на доста модерни специалности. Надявам се, че любовта ви към този предмет ще ви води към някоя от тях и ще ви помогне да надградите знанията и уменията си и в други области “, уточни кметът на регион „ Централен “. Той честити празника на всички деца и им пожела радостно и нехайно лято.

Наградите за класираните на първо, второ и трето място са надлежно – четци на електронни книги, смарт часовници и безжични слушалки, а специфичната премия – таблет.

Призове връчиха и кметът на регион „ Западен “ Димитър Колев и проф. доктор Боян Златанов, заместник-декан на факултета по математика и информатика в ПУ „ Паисий Хилендарски “, както и представители на „ Академия КИТ “.

Състезанието  е проведено от Съвета на настоятелите на „ Училищно настоятелство при ОУ „ Кочо Честеменски “, в партньорство с „ Академия КИТ ”, под патронажа на проф. доктор Боян Златанов, заместник-декан на факултета по математика и информатика в ПУ „ Паисий Хилендарски “ и се организира с поддръжката на СБУ към КНСБ и РСО към КТ „ Подкрепа “ – Пловдив.

Менталната аритметика поражда преди повече от 5000 години и се практикува в над 50 страни. Чрез нея децата развиват паметта, логиката, изобретателното мислене и въображението си.  От идната образователна година тя ще се учи и от учениците в ОУ „ Кочо Честеменски “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР