На церемония в навечерието на 24 май метът Любомир Христов

...
На церемония в навечерието на 24 май метът Любомир Христов
Коментари Харесай

Наградиха първенците на Випуск 2018 в Шумен

На гала в навечерието на 24 май метът Любомир Христов връчи премиите на първенците от Випуск 2018. Тържеството се състоя под неповторимите цветни мозайки от Паметник “Създатели на българската държава”.
Тринадесет зрелостници от шуменски учебни заведения заслужиха орден с лента в цветовете на знамето на Шумен и диплом за отличен триумф и високи достижения през целия курс на образование.

Градоначалникът Христов поздрави отличените зрелостници:”Има нещо доста алегорично, че тъкмо тук ще получите своите оценки. Оттука стартира България, оттука стартира и вашият нов житейски път. Поздравявам ви за постигнатите високи резултати в учебно заведение. Искам да ви пожелая на добър път и да не спирате да преследвате фантазиите си. Вървете решително по своя път”. Кметът поздрави и преподавателите и родителите:”Успехите на вашите възпитаници са отзив за учебното заведение и за труда на учителите. Скъпи родители, бъдете горди с децата си, подкрепяйте ги и направете по този начин, че да не скъсват връзката си с родния град”.
Огнян Симеонов благодари от името на отличените зрелостници и даде обещание постоянно да останат свързани с учебното заведение, родния град и приятелите.

Отличниците на Шумен са:

Огнян Симеонов – Завършва ПЕГ „ Н. Вапцаров ”. Изключително деен участник в регионални, национални и интернационалните състезания и прояви по стратегия Еразъм+ в региона на чуждоезиковото образование, естествените и публичните науки. С високи резултати от изпити TOEFL, Math Level 2, Physics, Chemistry и банкет с цялостна стипендия в няколко университета.

Иван Ганев – Завършва ППМГ „ Нанчо Попович “ с отличен триумф. Огромен брой са извоюваните от него медали и призови места от интернационалните и национални олимпиади и надпревари по информатика, математика и математическа филология.

Станимира Дякова – Завършва с отличие Професионална гимназия по стопанска система, компетентност Оперативно счетоводство. Отличена с призови места на олимпиади по естествени науки, надпревари по стопански дисциплини и фестивали на театралното изкуство. Инициира и осъществя публично значими действия в учебното заведение и града.

Стефан Стоянов – Завършва СУ „ Сава Доброплодни “, профил хореография. Прекрасен танцьор, с голям брой награди от участия в изявите на танцов състав „ Луди млади “. С призови места в олимпиади и надпревари по математика, публични науки и шах.

Никола Петров – Възпитаник на СУ „ Панайот Волов “, профил Технологичен – отбрана на информацията. Усърдно се занимава с авиомоделизъм, самообучава се в разнообразни занаяти като дърводелство и ножарство. С призови места в надпревари от филантропичната област, криминалистиката и военноприложните дисциплини.

Славена Трънчева – Завършва с отлични резултати СУ „ Йоан Екзарх “. Призьорка от олимпиади по български език и литература, и математика. Активен участник в учебния живот и работа по планове, с разработки за научни конференции и спортни изяви. Доброволец и обучител в Българския юношески червен кръст.

Ерай Мустафов – Завършва Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, специалността Селски туризъм. Приет е за студент в три висши учебни заведения в страната.

Цветелина Цветанова – Възпитаничката на ПГСАГ приключва с отличие компетентност Строителство и архитектура. Активно взе участие в активността на екипи по национални и европейски планове.

Кристиян Димитров – Завършва Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „ Проф. доктор Асен Златаров ”, специалност Ресторантьор. Участва в работата по национални и интернационалните планове.

Симона Иванова – Завършва СУ „ Васил Левски ”, профил „ Природоматематически “. Постигнала е отлични резултати от олимпиадите по естествени науки, интензивно взе участие в учебни и общоградски мероприятия.

Реджеб Мухарем – приключва Духовно учебно заведение “Нювваб ”. Активен участник в живота на учебната общественост, с отлични резултати през целия курс на образование и значими триумфи в региона на естествените науки и литературата.

Иванела Ангелова – Активен участник във всички учебни и извънкласни начинания на СУ „ Трайко Симеонов ”. С афинитет към филантропичните науки и публицистиката.

Фейме Халил – Завършва с отличие Професионална гимназия по механотехника, телекомуникации и превоз, специалност Техник на компютърни системи. Носител на награди от участия в надпревари и работа по планове.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР