На церемония в ГД Национална полиция“ служители на СДВР и

...
На церемония в ГД Национална полиция“ служители на СДВР и
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Полицаите заслужават да работят с нова техника

На гала в Групово дело „ Национална полиция “ чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и още девет ОДМВР в страната получиха ключовете на коли, оборудвани за проучване на тежки пътнотранспортни катастрофи
„ Радвам се на опцията да ви предоставим техника, която заслужавате. В момента със средства от Фонда за сигурност на придвижването са закупени 10 автомобила. Работи се интензивно, с цел да бъдат обезпечени още 18. Така всяка регионална дирекция да разполага с такава техника “, съобщи  вътрешният министър. Той означи, че колите са предопределени и оборудвани за проучване на тежки пътнотранспортни катастрофи и изрази вяра рядко да се стига до тяхното прилагане.

Министър Демерджиев напомни, че напъните на управлението на Министерство на вътрешните работи, които към този момент дават резултат, са ориентирани към понижаване на пътнотранспортния травматизъм, а новата техника е част от тези старания.

На церемонията по предаването на колите участваха още основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, зам.-министрите Емил Ганчев и Венцислав Катинов, шефът на ГДНП основен комисар Атанас Илков, чиновници на ГДНП. 10-те автомобила са за потребностите на експертнокриминалистическата активност и проучване на тежки пътнотранспортни катастрофи. Те са разпределени за Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции в София, Пловдив, Ловеч, Кърджали, Монтана, Разград, Добрич, Шумен и Сливен.

Обществената поръчка е финансирана със средства от Фонда за сигурност на придвижването, като общата стойност на колите и оборудването в тях е 1 175 398, 80 лева

Закупените коли са марка Фолксваген-Транспортер с 4х4 задвижване. Те имат екологичен стандарт Евро 6. По отношение на оборудването, бусовете разполагат с  GPS-навигация, фарове за мъгла, видеорегистратор, таблет, апарат за взимане на алкохолна проба, комплекти за оглед на място на престъпление и изземане на биологични следи, радиостанция.

За всички коли е обезпечено цялостно сервизно обслужване и 60-месечна гаранция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР