На централния площад в Банско се проведе официалната церемония за

...
На централния площад в Банско се проведе официалната церемония за
Коментари Харесай

Христо Стоичков откри Световната купа в Банско

На централния площад в Банско се организира формалната гала за разкриване на спортното събитие на България за 2024 година – Световното състезание по алпийски ски за мъже, написа

На 10 и 11 февруари, на писта Томба ще се състезават най-хубавите скиори на планетата в дисциплините слалом и великански слалом, а посредством телевизионните предавания на стартовете Банско ще „ влезе “ в домовете на над 500 милиона фенове от целия свят, оповестиха от пресцентъра на Община Банско.

От сезон 2007/08 Банско е хазаин на осем събития от календара на Световната купа по алпийски ски на ФИС, в това число четири надпревари за дами и четири за мъже в разнообразни ски дисциплини. Банско сполучливо провежда три надпревари от Световната купа на FIS по сноуборд и бе почетен с достойнството да бъде хазаин на Световното състезание по алпийски дисциплини на FIS за юноши през 2021 година Банско в допълнение затвърди репутацията си, като сполучливо семейства на Световното състезание по сноуборд за юноши на FIS през март 2023 година

Перфектната организация на надпревари от подобен сан е атестатът FIS да повери на Банско организирането на най-зрелищното събитие в алпийските ски – международната купа за мъже. А слоганът - „ Банско, където Световната купа се усеща вкъщи си “ изрази накратко мнението на състезатели, уредници, домакини и фенове.

Кметът Стойчо Баненски посрещна на сцената в центъра на Банско формалните посетители на откриването Зарица Динкова, министър на туризма, Димитър Илиев, министър на младежта и спорта, Цеко Минев – член на Съвета на Международната федерация по ски и президент на Българската федерация по ски, Мая Христоскова - изпълнителен шеф на Юлен АД, и Христо Стоичков – почетен жител на Банско.

Кметът на Банско пожела на скиори, треньори, уредници и ръководители почтено показване в стартовете.

Състезанията по ски са празник на младостта, спорта, здравето и общуването с природата. Така е към този момент цялостен век! Тази година, тъкмо през месец февруари, и тъкмо тук – в Банско, означаваме два вековни юбилея -100-годишнина на Международната федерация по ски и 100-годишнина от основаването на Българската федерация по ски, прочувствено разгласи Баненски, придавайки на събитието още по-тържествена багра.

За радостното и празнично въодушевление на състезатели, многочислените посетители и жителите на Банско способстваха Кулинарният спектакъл на Ути Бъчваров и фолклорната приказност от песните на Николина Чакърдъкова и танците на Неврокопския отбор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР