На централния плаж в Созопол се изгражда пясъчна дига, която

...
На централния плаж в Созопол се изгражда пясъчна дига, която
Коментари Харесай

В Созопол са втрещени: Какво правят багери на централния плаж?

На централния плаж в Созопол се построява пясъчна дига, която е съвсем подготвена. Тя е по цялото продължение на линията, висока е съвсем три метра и е напълно покрай брега на морето.

Изграждането на защитни насипи към този момент е процедура на някои огромни плажове. По този метод концесионерите пазят заведенията от зимните стихии. Тук това се случва за първи път и хората се тормозят, че разкопаването на пясъка може да унищожи плажа, оповестява bTV.

По време на инспекцията от Басейнова дирекция багерът изненадващо спря работа 20 метра преди края на линията, а по-късно напусна плажа.

Местните хора са подготвили подписка против разкопаването на плажа. Според тях морето няма да аргументи вреди на заведенията. Те настояват още, че дигата е рискова, тъй като може да вземем за пример дете се покатери по нея и падне, ще се удави и няма по какъв начин да бъде избавено. А дигата стопира и достъпа до самия плаж.

Срещу построяването на дигата се разгласи и управлението на общината. Тихомир Янакиев – кмет на община Созопол съобщи, че общината не отдава плажа на концесия и не е притежател, само че е разпоредена инспекция.

По думите му от Басейнова дирекция са установили нарушавания, тъй като пясъкът се изгребва от прибоя.

Представител на концесионера съобщи, че паниките на хората не са основателни. „ Това се прави тук за първа година и по тази причина хората са обезпокоени. Пясъкът ще бъде на същото място следващата година “, сподели Илиян Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР