На централния плаж в Созопол се изгражда пясъчна дига, която

...
На централния плаж в Созопол се изгражда пясъчна дига, която
Коментари Харесай

Багер изкопа пясъка на плажа в Созопол

На централния плаж в Созопол се построява пясъчна дига, която е съвсем подготвена. Тя е по цялото продължение на линията, висока е съвсем три метра и е напълно покрай брега на морето. Изграждането на защитни насипи към този момент е процедура на някои огромни плажове. По този метод концесионерите пазят заведенията от зимните стихии. Тук това се случва за първи път и хората се тормозят, че разкопавенето на пясъка може да унищожи плажа.

По време на инспекцията от Басейнова дирекция багерът изненадващо стопира работа 20 метра преди края на линията, а по-късно напусна плажа.

Местните хора са подготвили подписка против разкопаването на плажа. Спред тях морето няма да аргументи вреди на заведенията. Те настояват още, че дигата е рискова, тъй като може да вземем за пример дете се покатери по нея и падне, ще се удави и няма по какъв начин да бъде избавено. А дигата стопира и достъпа до самия плаж.

Търсят концесионери за три морски плажа

Срещу построяването на дигата се разгласи и управлението на общината. Тихомир Янакиев – кмет на община Созопол съобщи, че общината не отдава плажа на концесия и не е притежател, само че е разпоредена инспекция. По думите му от Басейнова дирекция са установили нарушавания, тъй като пясъкът се изгребва от прибоя.

Представител на концесионера съобщи, че паниките на хората не са основателни. "Това се прави тук за първа година и по тази причина хората са обезпокоени. Пясъкът ще бъде на същото място следващата година ", увери Илиян Иванов.

Хората, обаче споделят, че има фотоси по какъв начин машината е взимала пясък от морето.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР