на. Триумфът със 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4)

...
на. Триумфът със 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4)
Коментари Харесай

Григор отмъсти и на Кириос

на. Триумфът със 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4) класира българина на четвъртфиналите на Аустрелиън оупън за втора поредна година.
Димитров не позволи мачът да се трансформира в повтаряне на полуфинала в Бризбейн преди 2 седмици. Тогава той водеше със сет и пробив, само че Кириос възприе провокативна тактичност, която наруши концентрацията и увереността на българина и съумя да стигне до поврат. А по-късно и да го наследи като първенец на шампионата.

Първите 2 сета се взеха решение от нервите – в тайбрек, в които Димитров диктуваше играта и знаеше тъкмо къде да търси възможностите си сред мощните удари, които летяха от ракетата на противника.
Кириос обаче също сподели изненадваща резистентност. Дори пасив от два сета не отчая скандалджията, който като че ли беше оставил мръсните трикове в съблекалнята и играеше на върха на опциите си. Един пробив му беше задоволителен, с цел да завоюва сета, защото сервисът му не спираше да работи – Ник приключи дуела с цели 36 аса, а Григор „ едвам “ с 16.

Четвъртата част се оказа най-драматичната. В началните геймове двамата изпуснаха точки за пробив, само че в 8-ия българинът стигна до задатък след брутална неточност на Кириос, сбъркал обикновен смач наоколо до мрежата. Димитров обаче не съумя да затвори мача от първи опит – противникът върна пробива под бурните аплодисменти на публиката, която изцяло беше не запомнила спорните моменти от предходните срещи. Скандалджията подсети за себе си и стартира да подмята реплики към българина през мрежата. Григор устоя и на това, този път провокациите на Кириос останаха без резултат. Българинът още веднъж господства в тайбрека и си обезпечи 3 мачбола. При първия Кириос заби последния си ас, само че вторият бе осъществен с майсторски минаващ удар и след 3:26 часа на корта Димитров взе третата си победа от 4 мача с „ неприятното момче “. Двамата обаче резервират другарството си на корта. Веднага след последната точка Кириос прегърна Григор и му сподели: „ Вярвай! “

Следващата задача на българина наподобява доста по-лесна. За да изравни миналогодишния си полуфинал третият в света би трябвало да мине през британеца Кайл Едмънд, който победи с 6:7 (4), 7:5, 6:2, 6:3 италианския деец Андреас Сепи. Този път Димитров няма да търси реванш, защото има две победи в двата мача посред им. И двете обаче са в 3 сета, като втората бе в Бризбейн при започване на месеца.

„ Но споменът за тези срещи ми дава самочувствие, тъй като играх добре – съобщи британецът. – Той, несъмнено, също. Има какви поучения да извлека от загубите, има и какво да направя по-добре. Мога да изиграя много по-силен мач против него. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР